2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Egyre több forrás jut a minőségi közétkeztetésre

Egyre több forrás jut a minőségi közétkeztetésre – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence elmondta: a mindennapos testnevelésnek és a reformmenza programnak köszönhetően a diákok egyre kevesebb egészségre káros élelmiszert fogyasztanak, aminek következtében megállt az elhízott gyermekek számának növekedése.

  • Egyre több forrás jut a minőségi közétkeztetésre

 

A minőségi közétkeztetést elősegítő tájékoztató füzetet mutattak be Budapesten. A kormány a közétkeztetés javítása érdekében az elmúlt években több programot indított el: iskolatej, iskolagyümölcs és reformmenza programok keretében ösztönzik a gyermekeket az egészséges étkezésre.

Az elmúlt években több lépcsőben alakult át a közétkeztetésnek a rendszere, hiszen egyre több friss gyümölcs, egyre több tejtermék kerül a gyermekeknek az asztalára, akár a reformmenza keretében, akár az iskolagyümölcs program keretében, akár az iskolatej program keretében. Az iskolagyümölcs- iskolatej programban körülbelül félmillió gyermek kap tejet, tejterméket, friss gyümölcsöt, friss zöldséget, így most már a diákok döntő többségéhez naponta eljut a zöldség és a gyümölcs

– nyilatkozta Híradónknak Rétvári Bence.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hangsúlyozta: a közétkeztetési programra fordított keretösszeg a korábbi 30 milliárd forintról 2020-ig 82 milliárd forintra emelkedik. Mint mondta, a gyermekekre főző konyhák háromnegyedében nincs mesterséges alapanyag, így egészségesebb ételeket kaphatnak a menzákon az iskolások, tovább növelve a közétkeztetés minőségét.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!