Egymilliót gyűjtöttek a Fehér Miklós-emlékgálán + Videó

RÁ, 2011. december 29., csütörtök 19:55, frissítve: csütörtök 19:55
A koraszülöttmentés javára gyűjtöttek Győrben azon a futballgálán, amellyel a portugál Benfica magyar sztárjára, a 2004-ben, mérkőzés közben elhunyt Fehér Miklósra emlékeztek. A torna teljes bevételét az Egészséges Újszülöttekért Alapítványnak ajánlották fel az esemény szervezői, amely a kisalföldi megyeszékhelyen évente száznál is több kisgyermek életét menti meg.

A győri csecsemőosztályon évente 70 koraszülöttet kezelnek. Az életmentő készülékek jelentős része azonban több mint 15 éves, a havonta rendelkezésre álló 1,5 millió forint pedig aligha elegendő a napi 24 órás ügyelet, a betegszállítás, az ellátás és a berendezések cseréjének finanszírozására.

„Évente 110 újszülöttet mentünk meg, ki lehet számolni, hogy egy élet 150 ezer forintba kerül” – mondta az egyik alapítványi vezető.

Hogy az orvosok munkáját támogatni tudja, a győri Egészséges Újszülöttekért Alapítvány minden évben különböző akciókat szervez. Ilyen az az év végi futballgála is, amellyel egyben az ETO egykori támadójára, a Benfica játékosaként 24 évesen a pályán elhunyt Fehér Miklósra is emlékeznek.

„A legnagyobb megtiszteltetés számunkra, hogy a Fehér család mellénk állt, ezért is a rendezvény neve Fehér Miklós-emlékgála az egészséges újszülöttekért. Úgy gondolom, hogy az emblematikus személyiségek, a régi nagy focisták legfőképp Miklósra emlékezni jöttek el, de tudják azt, hogy ezáltal milyen alapítványt támogatnak” – jelentette ki a Hír Televíziónak Peczár László kuratóriumi elnök.

A tornán a gyerekcsapatok mellett jelenlegi és korábbi élvonalbeli játékosok is rúgták a labdát.

„A jelenlegi helyzetben nem kell ecsetelnem, hogy miért fontos egy ilyen torna. Sajnos nem mindenhova jut el olyan mennyiségű pénzösszeg, ruha és élelmiszer, mint amennyire szükség lenne. Mi így próbálunk segíteni” – tette hozzá Szanyó Károly, az Újpest volt válogatott csatára.

Az idei torna bevételéből több mint egymillió forintot utalnak át a szervezők a gyermekmentő alapítvány számlájára.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés