2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Egymilliós nyomravezetői díjat ajánlott föl a Jobbik

Egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánl fel a Jobbik elnöksége annak, aki segít kézre keríteni az egy évvel ezelőtt kocogás közben megölt soroksári nő gyilkosát. A napokban megjelent hírek szerint a rendőrség vizsgálja egy 22 éves férfi érintettségét; információink szerint azonban csak rutineljárásról van szó, mivel a férfi nemrég a közelben erőszakolt meg egy fiatal lányt.

Stábunk ottjártakor is rendőrök járőröztek azon a bokros, erdős területen, ahol éppen egy évvel ezelőtt holtan találták a 36 éves K. Krisztinát. A nő kocogni indult, de többé nem tért haza. Gyilkosát azóta sem találta meg a rendőrség. A Jobbik főpolgármester-jelöltje ezért bejelentette: egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlanak fel.

„Aki a jövőben olyan információval tud szolgálni, ami előreviszi ezt az ügyet, az a Jobbiktól, a Jobbik elnökségétől erre az egymillió forintra számíthat. Ezzel is próbáljuk ezt a tétlenséget előremozdítani” – közölte Staudt Gábor főpolgármester-jelölt.

A sajtóban néhány napja jelent meg, hogy a rendőrség vizsgálja, hogy a 22 éves H. Bélának van-e köze a gyilkossághoz. A férfi nemrég egy fiatal lányt erőszakolt meg Csepelen. Információink szerint a rendőrség vizsgálata csupán rutineljárás, mert a két tetthely közel van egymáshoz. A rendőrség nem kívánta kommentálni az ügyet, megkeresésünkre mindössze annyit közöltek, hogy az ügyben az ORFK Kiemelt Életellenes Ügyeket Felderítő Főosztálya nyomoz, ismeretlen tettes ellen.

Soroksár polgármestere egyelőre nem tud újabb fejleményről az ügyben. Az önkormányzat – a családdal egyeztetve – szeptember elején már felajánlott egymillió forint nyomravezetői díjat. Geiger Ferenc hozzátette: több, a közbiztonságot javító intézkedés is történt az eset óta, hamarosan például saját rendőrkapitányságot kap a kerület.

„Egyrészt elindult egy kamerarendszer-fejlesztés. Most jelenleg 13 kameránk működik. A közbeszerzést kiírtuk, az engedélyeink megvannak újabb 18 kamerára. Közötte van az a terület, ahol ez a gyilkosság történt. A Fővárosi Önkormányzattal közösen annak a külterületnek, annak a kerékpárútnak a közvilágítását is megcsináltatjuk több mint 30 millió forintért, még novemberben kész lesz. Szeptember elsejével közterület-felügyeletet hoztunk létre 22 fővel” – mondta Soroksár polgármestere.

A gyilkosság környékén az ORFK plakátokat is kihelyezett a közelmúltban. A rendőrség azokat a tanúkat keresi, akik ismerték az áldozatot, de még nem hallgatták ki őket az elmúlt egy évben. Emellett kérik, hogy jelentkezzenek azok is, aki kocogásuk alkalmával találkoztak a családanyával a gyilkosság előtt vagy a tragédia napján.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt: Szemben az erőszakkal

Bayer Zsolt: Szemben az erőszakkal

Jöjjön mindenki június elsején, mert ha valamikor, hát most nem pusztán a kormány mellett kell kiállnunk, hanem az életünk mellett – írja Bayer Zsolt a Magyar Nemzeten megjelent véleménycikkében, amelyet változtatások nélkül közlünk.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Robert Fico támadója a Momentum egyik testvérpártjával szimpatizálhatott

Robert Fico támadója a Momentum egyik testvérpártjával szimpatizálhatott

Orbán Viktor nem mond igazat, nem igaz, hogy baloldali aktivista lőtt Ficóra […] a merénylőt sokkal inkább nacionalistának, jobboldalinak lehetne nevezni – bizonygatta Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője a Facebook-oldalán, ezzel igyekezett elhatárolni a saját politikai szekértáborától a szlovák kormányfőre fegyverrel támadó férfit.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!