2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Egymástól lopna szavazókat a Jobbik és a Fidesz

2017. augusztus 15., kedd 07:29, frissítve: kedd 12:14

Egymás szavazóit próbálja ellopni a Jobbik és a Fidesz, de bármelyik párt is nyer jövőre, a magyar kormány 2018 után is Brüsszel-ellenes, oroszbarát és idegengyűlölő lesz – ilyen képet fest a magyar jobboldalról egy német lap. Egy másik német cikk a magyar oktatás elsorvasztásával foglalkozik.

Kevés annyira nacionalista ország van Európában, mint Magyarország, ennek köszönhetően a Fidesz és a Jobbik jó sok szavazón osztozhat. A Politico elemzése szerint a Fidesz burkoltan zsidózó Soros-kampánya és a hagyományos szélsőjobbos idegengyűlöletre építő menekültellenessége a szélsőjobb szavazóit próbálja megszerezni. Válaszul a Jobbik célja, hogy Fidesz-szavazókat szerezzen. Lényegi különbség a két párt között nincs: mindkettő oroszbarát, Brüsszel-ellenes, bevándorlásellenes, nacionalista. A baloldali és liberális pártoknak legfeljebb akkor lehet esélyük, ha összefognak, de erre a lap nem lát sok sanszot.

Emmanuel Macronon a sor, hogy megpróbálja bent tartani Magyarországot és Lengyelországot az EU-ban, miután a német kormánynak ez láthatóan nem sikerült, írja a Focus. Emlékeztetnek, hogy a varsói és a budapesti vezetés sportot űz az uniós szabályok és értékek semmibevételéből. Ami a Focus szerint a magyarokat és a lengyeleket újra EU-pártivá tenné, az egy közös európai hadsereg, közös határvédelem és egy sokkal szigorúbb bevándorlási politika.

Miközben a CEU ellen még mindig hadakozik a magyar kormány, a katonai kiképzést beépítenék a tantervbe, és fegyvert adnának a gyerekeknek, írja a Handelsblatt. Emlékeztetnek, hogy a magyar kormány sok kritikát kap az oktatás elsorvasztásáért. Az alacsonyabban képzett választók a demokrácia lebontásához is jól jönnek a kormánynak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!