2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Egyest kapott Tarlós, de visszavágott

2017. június 21., szerda 15:19, frissítve: szerda 16:00

Elégtelenre értékelte Tarlós István elmúlt féléves teljesítményét az MSZP. Horváth Csaba szocialista fővárosi képviselő szerint a hármas metró felújítására nincs pénz, a Római-part árvízvédelmét nem sikerült megoldani, a Városligetet pedig „szétbarmolják”. Tarlós István a Hír TV kérdésére visszautasította a vádakat. A főpolgármester hisztériakeltésnek nevezte Horváth Csaba állításait.

„Tarlós fiam, ez egyes. Hát így lehetne értékelni Tarlós elmúlt fél évét” – így összegezte a főpolgármester elmúlt féléves teljesítményét a szocialista Horváth Csaba. A fővárosi képviselő a hiányosságok közül elsőkét a hármas metró felújításának forráshiányára hívta fel a figyelmet.

„Soha olyan messze nem voltunk a hármas metró felújításától, mint ma. Pénz nincs, a kormány szembeköpte a budapestieket. Tarlós azt hazudja, hogy már a fiókok mélyéről, de össze tudja kaparni az aprót, és ez majd elég lesz, de még azt nem tudja, hogy elköltheti-e. Imádkoznak az unós támogatásért, de még be sem nyújtották azt az Európai Uniónak” – nyilatkozta Horváth.

Az MSZP-s képviselő szerint emellett a BKV finanszírozására is kevesebb pénz jut, a futóversenyek korlátozásával pedig a főpolgármester drasztikusan csökkenteni akarja a budapestiek sportolási lehetőségeit. A politikus azt is nehezményezte, hogy a Római-part árvízvédelmét máig nem sikerült megoldani.

„Beszélhetünk Tarlós másik szívügyéről, a római-parti gátról. Nem készítettek érdemi összehasonlító tanulmányt, és nem készítettek kockázatelemzést sem a különböző nyomvonalakról. Tarlós és a fideszes barátai minden eszközzel megpróbálják megakadályozni, illetve akadályozzák is, hogy a helyiek, az az 55 ezer érintett óbudai polgár közvetlenül is véleményt nyilváníthasson egy helyi népszavazás eszközével” – fogalmazott Horváth Csaba.

Tarlós István a Hír TV kérdésére határozottan visszautasította a szocialista politikus kritikáit.

„Nem tudom, hogy miért egy olyan ember véleményére reagáljak, aki mindenütt veszített, elbukott, lemondani kényszerült, tolakodott, de nem is jelölték, és azt hagyta maga után főpolgármester-helyettesként, amit hagyott. Ezért mondtam önnek, hogy Horváth úr hisztériájára én nem reagálok, de mást se kérdezzen közülünk, mert ők sem fognak” – reagált a főpolgármester.

A városvezér a főváros ünnepi közgyűlésén arra hívta fel a figyelmet, hogy sikerült rendezni a Római-part, és Budapest árvízvédelmének ügyét, a hármas metró felújítása pedig még az idén elkezdődhet.

„2018-ra kicseréljük az elöregedett metrókocsikat, és elvileg még idén elindulhat a munka a metró egyik szakaszának az állomásain, továbbá szakaszosan az alagút teljes egészében. A budapestiek biztonsága meghatározó számunkra, ezért ha kell, igen, a főváros eredetileg másra szánt, féltve őrzött tartalékainak felhasználásával is, de mindenképpen rendbe tesszük a metróvonalat. A csillaghegyi öblözet árvízvédelmét illetően pedig a közgyűlés többéves legkülönbözőbb mesterkedéseken lett úrrá, és legutóbbi közgyűlésén hatalmazta fel a városvezetést, hogy megkezdjük a szükséges engedélyeztetéseket” – közölte Tarlós.

Az ünnepi közgyűlésen Tarlós István felavatta Budapest nyolc új díszpolgárát. Elismerést vehetett át mások mellett Bereményi Géza Kossuth-díjas író, Hosszú Katinka olimpiai bajnok úszó és Szinetár Miklós Kossuth-díjas rendező is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!