2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

„Egyértelműen kijelenthető, hogy Botka László hazudott”

Botka László hazudott a Szeviéppel kötött szerződésekről, de hamar lebukott – írja az Origo.

  • „Egyértelműen kijelenthető, hogy Botka László hazudott”

A portál emlékeztet, hogy Botka és a szegedi városvezetés igyekezett úgy tenni, mintha nem a szegedi baloldal botránya lenne a Szeviép-ügy. A városvezető kétszer is letagadta, hogy az önkormányzat szerződést kötött volna a Szeviéppel, csakhogy a Közbeszerzési Értesítő szerint két alkalommal is megbízást adtak a botrányos céget is magában foglaló konzorciumnak, összesen több mint 9 milliárd forint értékben.

Kedden, első fokon mindhárom Szeviép-vezért szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Járásbíróság. Az érintettek egyfajta magánbankként kezelték a társaságot, kiszámlázták a cégből a pénzt, miközben csődbe vitték a vállalkozást. 443 családot károsítottak meg, összességében 10 milliárd forinttal.

„A nyilvánosságra került adatok alapján most már egyértelműen kijelenthető, hogy Botka László hazudott akkor, amikor a Szeviép-ügyben személyes érintettségét, illetve az önkormányzat érintettségét tagadta, a dokumentumok alapján egyértelmű, hogy a Szeviép-ügy az Botka László ügye – nyilatkozta a Hír TV-nek Szabó Bálint. – Ezért pedig a károsultak részéről azt kezdeményezzük a helyi önkormányzatnál, hogy azonnal állítsanak fel önkormányzati vizsgálóbizottságot, amelynek a fő célja egyrészt kideríteni a Szeviép-ügy összes önkormányzati vonatkozását, majd ezt követően az érintett tisztségviselőkkel szemben eljárásokat indítani” – tette hozzá a Szeviép-ügy károsultjainak jogi képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor hozzátette: 2A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!