2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Egyenesen Orbántól kérnek pénzt

2017. március 27., hétfő 12:15, frissítve: hétfő 14:51

Időhúzásnak tartják Tarlós István ígéretét, ezért közvetlenül a miniszterelnöktől kérnek pénzt az önkormányzati dolgozók béremelésére a szakszervezetek.

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet a mintegy 150 ezer tagot képviselő Magyar Szakszervezeti Szövetséggel közösen kezdeményez megbeszélést Orbán Viktorral. Az EKSZ már februárban felszólította Tarlós Istvánt, hogy kérjen pénzt az államtól a béremelésére, ám a főpolgármester még csak most ígéri, hogy levelet ír a miniszterelnöknek, miközben az állami tulajdonú cégeknél hamarosan már ki is fizetik az idei 13 százalékkal megemelt bért, januárig visszamenőleg.

„Már most is folyamatosan lépnek ki az emberek a cégtől, tehát egyre nehezebben fogja a BKV a szolgáltatási teljesítményt biztosítani. Az egyéb intézkedések, a felmondólevelek, amelyeket sok dolgozó aláírt, az elvándorlás mint munkaerőhiány tovább tetőzi csak a problémát, és egyes szakszervezetek akár a sztrájktól sem riadnak vissza. Sőt, információnk szerint dolgozói kezdeményezés is van, hogy akár demonstrációba torkolljon az elégedetlenség. Tehát több fronton zajlik az elégedetlenség kifejezése” – közölte Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!