2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Egyelőre mégsem fizetik Habony lapjának terjesztését

2017. január 19., csütörtök 17:44, frissítve: kedd 12:36

Dunaújváros közgyűlése egyelőre levette napirendről a Habony Árpád érdekeltségébe tartozó Lokál Extra ingyenes terjesztésének finanszírozását. Az eredeti előterjesztés szerint két év alatt legalább ötmillió forintot adott volna közpénzből a kormányközeli lapnak a helyhatóság.

Kizárólag kormánypárti lapok várják a dolgozókat a dunaújvárosi önkormányzatnál, de a városvezetés a helyieket is ellátná ingyenes újsággal. A Habony Árpád érdekeltségébe tartozó Lokál Extrát közpénzből terjesztenék a városban. Az önkormányzat bizottságai kedden zöld jelzést adtak az előterjesztésnek, ám az csütörtökön váratlanul mégis lekerült a napirendről.

„Indítványozom, hogy a tisztelt közgyűlés a mai napon ne tárgyalja a 31. napirendi pontot, a javaslatot a Lokál Extra hetilap megjelenését biztosító Modern Media Group Zrt.-vel kötendő szerződés elfogadására. Az indokom: további egyeztetések szükségesek” – jelentette be csütörtökön Cserna Gábor polgármester.

Egyeztetésre pedig bőven volt idő. A Hír TV birtokába került a Modern Media Group vezérigazgatójának, Keresztesi Péternek a levele, amelyben a polgármestert arra emlékeztette, hogy már több mint egy éve tárgyalnak a szerződésről. Keresztesi külön kiemeli azt is, hogy a szerződésről egyeztettek az MTI volt vezérigazgatójával, Belénessy Csabával. Az ő cége egyébként tavaly 700 millió forintot nyert az önkormányzattól a dunaújvárosi médiaház létrehozására.

– A Lokál Extra terjesztéséről milyen egyeztetéseket kellett önnek folytatnia a polgármester úrral, illetve Keresztesi Péterrel?
– Semmilyent.
– Önre hivatkozott egy e-mailben a polgármesternek…
– Hát megbeszélték velem a dolgot, de nem a Mediaházhoz tartozik a Lokál.
– De önnek milyen szerepe volt ebben? Miért kellett önre hivatkozással kérvényezni ezt?
– Hát azt kérdezzék meg tőle – válaszolta Belénessy Csaba a Hír TV kérdésére.

Cserna Gábor polgármester hallgat arról, hogy két nap alatt miért gondolta meg magát Habony Árpád lapja terjesztése ügyében.

– A sajtóvisszhang miatt vették le a napirendről a Lokál terjesztését?
– Legyen kedves a sajtószóvivő asszonyt megkeresni, jó?
– Polgármester úr, újra be fogják nyújtani ezt a javaslatot?
– …

A DK helyi képviselője szerint azonban a kérdésre egyértelmű a válasz. „Ez az országos médiának a nyomása volt. Tehát meghátrált a polgármester. Most levette a botrányok miatt. Azt gondolom, hogy egy-két hónap múlva vissza fogják hozni, vagy változatlanul, vagy esetleg még egy kicsit jobban megtoldva közpénzekkel” – mondta Besztercei Zsolt.

Az eredeti előterjesztés szerint márciustól lapszámonként 226 ezer forint plusz áfát fizetett volna a Lokál kiadójának az önkormányzat, amiért két egész oldalas hirdetési felületet is kaptak volna. A terjesztés finanszírozása az idén több mint két-, jövőre pedig csaknem hárommillió forintjába került volna Dunaújvárosnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!