2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Egyedülálló ügy bontakozik ki a szemünk láttára

Azonos ügyiratszám alatt folytatnak eljárást a hatóságok a vasárnap letartóztatott Portik Tamás és négy társa, valamint a Fenyő-gyilkosság miatt előzetesben lévő Jozef Rohác ellen.

A Magyar Nemzet úgy értesült, Rohác ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda kérésére már a napokban kiadta a nemzetközi elfogatóparancsot a bíróság. Ez a feltétele annak, hogy hazánk a négy halálos áldozatot követelő 1998-as Aranykéz utcai robbantás miatt is kérhesse Rohác kiadatását Szlovákiától, és kihallgathassa az ügyben. Portikot és társait jelenleg ezzel a bűncselekménnyel, illetve Prisztás József meggyilkolásával gyanúsítják. Az öt férfi még vasárnap került előzetes letartóztatásba. Jozef Rohácot többek között Fenyő János médiavállalkozó tizennégy évvel ezelőtti meggyilkolásával gyanúsítják.

Sajtóhírek szerint V. László segítségével úszhatta meg eddig a felelősségre vonást Portik Tamás. Az alvilági leszámolások felbujtójaként meggyanúsított férfira a rendőrségi korrupciós ügyben letartóztatott egyenruhások tehettek terhelő vallomást.

Történelmi idők


Labanc Ferenc szerint Portik Tamás egyetlen lehetősége, hogy nyomozati alkut köt és terhelő vallomást tesz tettestársaira, akik között politikusok is lehetnek. A volt főnyomozó a Hír TV Rájátszás című műsorában úgy nyilatkozott: jelen pillanatban történelmi időket élünk Magyarországon, ugyanis olyan ügy bontakozik ki a szemünk láttára, ami a magyar kriminalisztikában egyedülálló. „Úgy hiszem, hogy történelmi pillanat azért is, mert most talán újra tudja kezdeni a rendőrség a működését” – nyilatkozta Labanc.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!