Egy újabb rendőrnek is nyoma veszett a Hajógyárin?

NT, 2012. augusztus 9., csütörtök 09:59, frissítve: csütörtök 09:59
Nemcsak 1995-ben, hanem egy évvel később is eltűnt egy rendőr a Hajógyári-szigeten – tudta meg a Blikk. A bulvárlap azt írja: az első kerületi körzeti megbízottat, Horváth Istvánt utoljára az óbudai szigeten látták, de kollégái sem értették, hogyan került szolgálati helyéről a harmadik kerületbe.

A Blikk rendőri információira hivatkozva azt írja: több furcsa körülményre is bukkantak a nyomozásnál. A férfi holtteste, holmija, fegyvere nem került elő. A nyomozók a Hajógyári-szigeten diszkókat üzemeltető V. Lászlóval összefüggésben indult rendőri korrupciós botrány kapcsán minden gyanús, a szigeten eredménytelenül lezárt nyomozást átvizsgálnak.

A rendőrt is a Dunába dobták?

A Népszava keddi számában írt arról, hogy újra elővehetnek egy 17 évvel ezelőtti rendőrgyilkossági ügyet a Hajógyári-szigeten elkövetett emberölésekkel összefüggésben. A lapban az 1995-ben történt gyilkossággal kapcsolatban az jelent meg, hogy Szabó Jánost, a Budapesti Rendőr-főkapitányság ifjúságvédelmi nyomozóját feltételezhetően fejbe lőtték, holttestét pedig a Dunába dobták. A nyomozás újraindítását a Központi Nyomozó Főügyészségnek kell elrendelnie, azonban a szóvivőjük a Hír TV-nek azt mondta: náluk egyelőre nincs ilyen ügy.

Mint az mno.hu korábban beszámolt róla, a rendőrség nemrégiben három eltűnt vagy a Dunában holtan talált fiatal dossziéját porolta le a rendőri korrupciós üggyel összefüggésben. A rendőrség július 27-én vett őrizetbe két férfit a Hajógyári-szigetnél tavaly decemberben vízbe fulladt fiatalember halála ügyében. Másnap a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat. A Magyar Nemzet korábban megírta, hogy akár ötmilliárd forintra is rúghat az a vagyon, amit a vesztegetés mia tt letartóztatott V. László vállalkozó külföldre menekített. A Hajógyári-sziget több szórakozóhelyének tulajdonosa ellen már üzletszerű kéjelgés gyanúja miatt is nyomoznak.

Al Capone és a „diszkókirály”

Al Capone esete lebeghet a V. László ügyében eljáró ügyészek szeme előtt: talán az adócsalás lesz a legsúlyosabb és a legjobban bizonyítható vád ellene – erről a Népszabadság számolt be szerdai számában. A lap szerint Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője sejteni engedte, hogy esetleg a nem túl távoli jövőben a V. László ügyében letartóztatott rendőrökkel is közlik majd, hogy immáron bűnszervezet tagjaiként elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják őket.

Forrás: MNO, Hír Tv
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés