2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Egy rákbeteg élete is szárad a kuruzsló lelkén

2016. október 27., csütörtök 21:38, frissítve: csütörtök 22:44

Hét és fél év börtönt kapott egy férfi kuruzslásért és csalásért a Kecskeméti Járásbíróságon. A vádlott közel 75 millió forintot csalt ki három beteg embertől.

Egyikük halálában közre is játszott: a mellrákos asszonynak őssejtterápiát ígért a vádlott, de a méregdrága gyógyszer helyett olcsón beszerezhető étrendkiegészítőt küldött neki. A nő annyira megbízott a vádlottban, hogy a hagyományos, kemoterápiás kezelést nem is vette igénybe, pedig azzal jó esélye lett volna a túlélésre.

„Tulajdonképpen ebből élt, nem is rossz életszínvonalon, hogy más embereket csapott be, más embereknek a pénzét szedte el, tönkretéve ezzel más embereknek az életét. Hiszen az első esetben a sértett időközben ugye elhalálozott ennek következtében. De a másik két sértett is elmondta, különösen […] János, hogy ő azt a pénzt, amit a vádlott rendelkezésére bocsátott, úgy tudta előteremteni, hogy másoktól kért kölcsön, tehát tulajdonképpen ő maga is eladósodott, és ezzel az életkörülményei, a megélhetése került veszélybe. Súlyosító körülményként értékelte a bíróság azt, hogy a vádlott a cselekményeket kitartóan és előre megfontolt szándékkal követte el” – mondta Zsebők Krisztina, a Kecskeméti Járásbíróság bírája.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!