2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Egy hónap alatt sem sikerült felmérni a károkat

2017. július 20., csütörtök 23:11, frissítve: péntek 08:00

Még mindig tart a kárfelmérés Megyaszón, ahol egy hónapja pusztított jégeső. A borsodi község a kormánytól remél segítséget a helyreállításban.

Június végén verte el a jég a Borsod megyei Megyaszót. A helyiek közül többen megörökítették a pusztítást.

A tojás nagyságú jégdarabok háztetőket, autókat rongáltak meg.

„El se tudom mondani, hogy meg voltam ijedve, amikor azok a hatalmas jegek jöttek. A tetőről befolyt a víz. Nem is tudom elmondani, hogy milyen tragédia volt. Akkor leszakadt a folyosóm – tessenek megnézni – leszakadt a folyosóm, tiszta sár, úgyhogy szörnyű volt” – idézte fel Apostol Elemérné.

A katasztrófavédelem máig nem végzett a teljes kárfelméréssel. Akiknek nem volt biztosításuk vagy félretett pénzük új tetőre, azok lécekkel és fóliával fedték be a házukat.

„A gyerekek csinálják, énnekem már nincs pénzem a kis nyugdíjból. Ilyet megélni, nyolcvannyolc éves vagyok, és ilyet még sose láttam. Ez borzalmas” – mondta Sebő Lajosné.

A 2800 fős településen 545 ház rongálódott meg. A falu vezetése kormányzati segítséget kért a károk rendezéséhez.

„Az önkormányzat első körben a tetők lefedésében nyújtott segítséget, fóliával, léccel, szöggel. A házak lefedésében segédkezett a katasztrófavédelem nagymértékben. Azóta pedig azon dolgozunk folyamatosan, hogy tudjunk a lakosságnak a későbbiekben is valamilyen segítséget adni” – nyilatkozta Megyaszó polgármestere, Hajdu Istvánné.

A helyi önkormányzat karitatív segítségként több helyről kapott cserepeket, kiosztásuk még tart.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!