2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Vezércikk 08:05

Belföld

Egy helyre két elítélt jut – enyhítenének a zsúfoltságon

Ezer férőhelyes börtön építésével is enyhítené a büntetés-végrehajtási intézetek zsúfoltságát a kormány – jelentette be a Belügyminisztérium helyettes államtitkára Debrecenben, ahol átadták a börtön új sétálóudvarát. Átlagosan másfélszer annyi a fogvatartott a magyarországi börtönökben, mint a férőhely. Északkelet-Magyarországon rosszabb az arány, a régióban egy helyre két elítélt jut.

Szilágyi József szeptemberben szabadul a debreceni börtönből. Ő is dolgozott a sétálóudvar felújításán, de a nap nagyobb részét kilenc társával együtt a zárkában tölti. – Megvan az a légkör, amiben tudunk mozogni, és mindenki tud úgy helyezkedni, hogy a másiknak jó legyen – mondta a fogvatartott.

A Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben háromszáz fogvatartott jut 177 férőhelyre. A zsúfoltság enyhítését szolgálta a sétálóudvar felújítása is.

– Szétválasztottuk a sétateret, így egyszerre több helyen tudunk fogvatartottaknak biztosítani minimum egyórás szabad levegőn tartózkodást – magyarázta Nyima Tamás intézetparancsnok. Korszerűsítették a hatvan éve épült őrtornyot és bástyafalat is.

A kormány három év alatt jelentősen bővítené a magyar börtönök befogadóképességét – mondta a Belügyminisztérium illetékese. „Terveink szerint 3500 fővel nő az elhelyezhető létszám, ennek két lépcsője lenne, a jelenlegi büntetés-végrehajtási intézetek elhelyezhető létszámának növelése, illetve egy új intézet létrehozása zöldmezős beruházásként az észak-kelet magyarországi régióban” – közölte Tóth László helyettes államtitkár.

Azt nem árulta el a helyettes államtitkár, hogy hol épül fel az új, ezer férőhelyes börtön.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten

Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten

A részvénypiac forgalma a héten 49,84 milliárd forint volt az előző héten elért 59,47 milliárd forint után, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!