2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Egész nap beteg gyermekükkel maradhatnak

2016. szeptember 26., hétfő 16:07, frissítve: hétfő 16:07

A pécsi gyermekklinika onkohematológiai osztályán mostantól a szülők is egész nap benn lehetnek a kórházban a gyermekükkel. Az új kórtermeket ma adták át. Az osztályon sok olyan gyerek van, aki több hónapos kezelésre szorul, az orvosok szerint ezért is fontos, hogy hozzátartozóik folyamatosan velük legyenek.

A kétéves Borókánál mellékvese-daganatot diagnosztizáltak. A család Fonyódon él. Édesanyja örül a lehetőségnek, hogy egész nap a kislányával lehet. „Nagyon fontos, hogy a doktorok és a nővérek segítsége mellett én itt legyek szerintem 24 órában a kisbaba mellett. Én azt gondolom, hogy ez a gyógyulása szempontjából a legfontosabb” – nyilatkozta Lovizer Virág.

A klinikán négy megye, Baranya, Somogy, Tolna és Zala rákos vagy leukémiás betegeit fogadják. Évente 30-40 új páciensük van. A szobák kialakításához három alapítvány adott pénzt. Mostantól az intézményben akár négy szülő is gyermekével együtt tudja tölteni az éjszakát.

„Főleg a kisebb gyerekeknél nagyon fontos az, hogy az édesanyjuk – zömében – itt maradhasson mellette. Ezt eddig nem tudtuk biztosítani. Azt, hogy valaki csak egy széken ülve legyen éjszakánként, szülőként, egy-egy éjszakát esetleg ki lehet bírni, de nyilván hosszú heteket nem” – mondta Ottóffy Gábor egyetemi adjunktus, a PTE Gyermekgyógyászati Klinika onkohematológiai osztályának vezetője.

A szülők elhelyezésére alkalmas két kórterem kialakítása 8,2 millió forintba került.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!