2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Éger: Több mint négyezer orvos hiányzik

2015. november 27., péntek 09:46, frissítve: péntek 10:10

Betonba öntötték az elmúlt időszakban a kórházfejlesztéseket – mondta Reggeli járat című műsorunkban az orvosi kamara elnöke.

Éger István hozzátette: örülnek a fejlesztéseknek és az új eszközöknek, de durva károsodást okozott az egészségügyben, hogy nem védték meg a szakembereket. Több mint 4000 orvos hiányzik a rendszerből.

„Minden eszközt megragadunk arra, hogy lehetőség szerint végre felébresszük a kormányt, mert a 2016-os költségvetés katasztrofális. Itt kell előrelépni, itt kell nyomást gyakorolni minden törvényes eszközzel, tárgyalással, annak érdekében, hogy felfogják, hogy nem a termelés a legfontosabb, sok új orvosra van szükség, de itthon kell őket fogni. És a másik, hogy miért hiányzik több ezer, és miért baj? Nem csak a gyógyítás miatt, ezek jól képzett emberek. Ezeknek kellett volna tanítani a fiatalokat, mert most van egy óriási szakadék az idős és a fiatal generáció között, és a fiatalok képzésének a minősége is nagyon nagy kárt szenved” – hívta fel a figyelmet a Magyar Orvosi Kamara elnöke, Éger István.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!