2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

„Ébresztő, a kilátások nem nagyon biztatóak”

2017. január 19., csütörtök 20:23, frissítve: csütörtök 20:23

Azért fújnak ébresztőt konzervatív közgazdászok, mert szerintük a kormány által várt idei gazdasági növekedés el fog maradni – mondta Csaba László közgazdász Magyarország élőben című műsorunkban.

Az Eötvös József Csoport alapítója hangsúlyozta: nem akarják elvitatni a kormány gazdasági propagandájában szereplő eredményeket, de úgy ítélik meg, a gazdasági növekedést megalapozó legtöbb tényező kedvezőtlen irányba halad.

„Most van egy hajlam arra, hogy a kormány saját hatáskörben eldöntsön mindent, és minden, ami kritikai hang, azt távol tartsa magától. Én azért fejeztem be a magam előadását azzal a felszólítással, hogy ébresztő, hogy most egy olyan helyzet van, amikor jobb végiggondolni, felkészülni arra, hogy lehet, hogy nem minden a legjobb változat szerint alakul. (…) Mi nem vagyunk politikai társaság, az a célunk, hogy ráébresszük a döntéshozókat arra, hogy felelősek nem csak azért, hogy megnyerik-e a választásokat, hanem akik itt maradnak az országban, és különösen a következő nemzedékek, azok milyen körülmények között élnek. A kilátások nem nagyon biztatóak” – emelte ki.

Tekintse meg a Csaba Lászlóval készült teljes beszélgetést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!