2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Ez Orbánék titkos nyaralója?

,

2016. április 14., csütörtök 11:53, frissítve: csütörtök 15:17

Nemcsak uradalmi központja, de takaros nyaralója is van az Orbán családnak Felcsút környékén. A miniszterelnök a napokban azt bizonygatta, hogy nem vagyonos ember. A Gyurcsány-párt banán-köztársaságot emleget.

Takaros, örökpanorámás nyaraló az alcsútdobozi Rézhegyen, nem messze a helyi golfklubtól. Az ingatlant a Magyar Narancs fotósa örökítette meg. A hétvégi házat először Mészáros Lőrinc vette meg. Felcsút milliárdos polgármestere 2013-ban túladott rajta. Az új tulajdonos Orbán Viktor édesapja lett.

„Egyszerű kérdésre egyszerű választ tudok adni: sose volt, sosem lesz, most sincsen semmilyen strómanom.”

Ezt válaszolta hétfőn a miniszterelnök a Jobbik elnökének. Vona Gábor azt kérdezte Orbán Viktortól, hogy Mészáros Lőrinc a vagyonkezelője-e.

A Gyurcsány-párt felszólította a kormányfőt, hogy ne csak saját vagyonával számoljon el, hanem családja vagyonával is.

„Orbán Viktor története egy banánköztársaság vezetőjéhez kezd hasonlítani, ahol is az első számú vezető Orbán Viktor széttárja a karját, hogy neki se strómanjai, se vagyona nincsen, ám ugyanakkor rokonai, barátai, családtagjai rendelkeznek nagyon nagy értékű vagyontárgyakkal, ingatlanokkal, és a miniszterelnök ezeket használja” – nyilatkozta Kerék-Bárczy Szabolcs, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja.

Alcsút és Bicske között terül el József nádor egykori uradalmi központja, amely szintén az Orbán család tulajdonában áll. A hatvanpusztai majorság körüli állami birtokokat Mészáros Lőrinc vásárolta fel a földárveréseken.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!