Dugódíj helyett hídpénzt vezetnének be?

BL, 2012. június 18., hétfő 10:37, frissítve: hétfő 12:38
A dugódíj helyett hídpénz bevezetésének lehetőségét is vizsgálja a főváros – erősítette meg Tarlós István a Népszavának. A lap azt írja: a tervezet szerint a Duna-hidakon való átkelésért kellene egyszeri díjat fizetni.

A részletekről nem beszélt a főpolgármester, de szerinte az ellenőrző rendszer kiépítése gyorsabb és olcsóbb lenne, mint ha belvárosi zónahatárokat állapítanának meg. Azt azonban hangsúlyozta: még vizsgálják, hogy a hídpénz hozna-e akkora bevételt, mint a dugódíj.

Később Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója azt közölte, hogy még meg kell vizsgálni a felvetés részleteit. Közleménye szerint amint a koncepció konkrét formát öltött, haladéktalanul tájékoztatják a közvéleményt.

A Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója szerint a Hungária körút lehet a fővárosi dugódíj zóna egyik fő határa. Vitézy Dávid a ReggelInfónak azt mondta: a budai oldalon az Alkotás út és a Margit körút által határolt övezet lehetne a fizetős terület határa. Vizsgálják azt is, hogy a fizetős zónán belül legyen-e külön belvárosi zóna. A vezérigazgató elképzelhetőnek tartja, hogy a belvárosban lakóknak nem kell majd fizetniük, vagy egy alacsonyabb díjat határoznak meg nekik. A tervezett dugódíj egyébként behajtásonként 400-500 forint lehet.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés