2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Döntött a fideszes többség: nem tárgyalják Márki-Zay javaslatát

Nem veszi napirendre a hódmezővásárhelyi Fidesz Márki-Zay Péter közgyűlés feloszlatására tett javaslatát. A kormánypárt helyi elnöke és frakcióvezetője azzal indokolták a döntést, hogy nem kampányolni, hanem dolgozni szeretnének Hódmezővásárhelyen a következő egy évben. Hegedűs Zoltán felszólította Márki-Zay Pétert: politizálás helyett inkább dolgozzon a városért. A polgármester a Hír Televíziónak korábban azt mondta: nem tud együtt együttműködni a fideszes képviselőkkel, ezért szeretne új választásokat.

  • Döntött a fideszes többség: nem tárgyalják Márki-Zay javaslatát

Csődközeli helyzetben van Hódmezővásárhely, az együttműködés pedig már csődöt mondott Márki-Zay Péter szerint. A polgármester az új választásban látja a megoldást a problémákra, ezért pénteken a képviselő-testület feloszlatását indítványozza.

„Most már rendszeresen nem szavazzák meg azokat a támogatásokat, amit a városi sportegyesületeknek szeretnénk adni, nem szavazzák meg azt a hitelfelvételt, amivel a strand túlélése biztosítható, illetve az általuk szorgalmazott utca felújítást el tudnánk végezni. Tehát most olyan mély szintre jutott ez az együttműködés – ha még egyáltalán annak nevezhető – hogy most már a hódmezővásárhelyi gyerekek látják a kárát annak a politikai bosszúnak, amit Lázár János emberei a városon állnak. Én azt szeretném, hogy ha nem húznánk tovább ezt a kérdést, látható, hogy egy együttműködő testületre és polgármesterre van szükség” – mondta Márki-Zay Péter.

A Fidesz helyi frakcióvezetője szerint a polgármester a város feladatai helyett az országos politikai karrierjét építi.

„A frakció úgy döntött: nem támogatja azt a közgyűlési előterjesztést, hogy a képviselő-testület oszlassa fel magát. Nem támogatjuk azt, hogy jövő év februárjában és októberében is választások legyenek Hódmezővásárhelyen, hogy a város egy éven keresztül semmi másról ne szóljon, csak kampányról, ahelyett, hogy a város ügyeivel foglalkozna a polgármester, hogy a várost építené, fejlesztené, üzemeltetné a polgármester” – mondta Hegedűs Zoltán.

A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta: amennyiben a testületet feloszlatnák, februárban kellene választást tartani, de a soros önkormányzati választásokat is megtartanák ősszel, így állandósulna a kampány a településen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Magyarország csodálatos példát mutat, mert kiáll mindazért, ami fontos, csodálatos szövetséges, ihletet ad az amerikaiaknak - mondta a CPAC Foundation elnöke csütörtökön Budapesten, a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!