2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Donáth Anna: „Büszkén vállalom, hogy az Orbán-kormánnyal szembeni jogállamisági eljárások egyik kezdeményezője a Momentum"

Fontos a jogállamisági nyomás fenntartása a Momentum EP-képviselője szerint, azonban nem valószínű, hogy a következő öt évben is Brüsszelben dolgozhat ennek érdekében.

  • Donáth Anna: „Büszkén vállalom, hogy az Orbán-kormánnyal szembeni jogállamisági eljárások egyik kezdeményezője a Momentum

Mi vagyunk azok, akik európai koalíciót szerveztünk a magyaroknak járó pénzek megvédésére. Mi vagyunk azok, akik újra és újra megmutatják Európában, mit is művel a Fidesz Magyarországon. És mi vagyunk azok, akik tegnap 399-118-ra győztük le Orbán Viktort az Európai Parlamentben, amely kimondta: csak akkor kaphat uniós pénzt a magyar kormány, ha biztosítja, hogy nem lopja el” – írta mai bejegyzésében Donáth Anna. 

A Momentum EP-képviselője szerint azért fontos a jogállamisági nyomás fenntartása, mert fékezi a putyini önkény kiépülését, és eközben elzárja a NER oligarcháit azoktól a milliárdoktól, amiből finanszírozzák a dubai, londoni, New York-i luxuséletüket.

A baloldali politikus úgy véli, hogy ennek köszönhető, hogy egyre több belső konfliktussal néz szembe az orbáni hatalmi gépezet, mert nem tudják uniós pénzosztással kompenzálni a másod- és harmadvonalas vállalkozóikat. 

„A kormányváltás alapfeltétele, hogy a jövőben is megmaradjon az európai uniós nyomás a magyar kormányon. Erre ma a Momentum és az ott végzett elmúlt ötéves munkánk a legjobb garancia” – bizonygatja bejegyzésében Donáth Anna. 

A legújabb közvéleménykutatási eredmények szerint egyáltalán nem biztos, hogy a Momentum politikusai június 9-e után is folytathatják áldásos tevékenységüket Brüsszelben és Strasbourgban, könnyen lehet ugyanis, hogy a baloldalon látható politikai átrendeződések, és elsősorban Magyar Péter felbukkanása miatt Donáth Annáék nem tudják elérni az ötszázalékos küszöböt. 

A hírek szerint egyébként Donáth Anna a Fővárosi Közgyűlésben találhat politikai menedékhelyet, ugyanis ő fogja vezetni a Momentum fővárosi listáját, azonban miután az olimpiaellenes párt nem jelölt senkit főpolgármesternek (névleg Karácsony Gergelyt támogatják, azonban ő a DK–MSZP–Párbeszéd listáját vezeti majd), kérdés, hogy ezen a választáson elérik-e az öt százalékot. 

A momentumos politikus nyilatkozatára Menczer Tamás így reagált a Facebookon:

"Ki mire büszke?!

A dollárbaloldali Momentum büszke arra, hogy újra támadja Magyarországot, el akarja venni a magyaroknak járó pénzt, így a tanárok fizetésemelését is.

Mi meg a hazánkra, erre a csodálatos országra, és a fantasztikus teljesítményt nyújtó magyarokra vagyunk büszkék!

Minden erőnkkel küzdünk Magyarországért, a magyarok érdekeiért.

Azért támadnak bennünket, azért zsarolnak, mert mi békét akarunk.

És a magyar emberek támogatásával ki is fogunk tartani a béke mellett

Mi arra vagyunk büszkék, hogy a magyar érdeket képviseljük, védjük.

A Momentum meg arra büszke, hogy megszolgálja a dollárokat.

Ez a különbség."

Forrás: Magyar Nemzet / Menczer Tamás - Facebook

Fotó: Purger Tamás/MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!