2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Dömötör: Szintet lépett agresszivitásban a baloldal

2016. október 24., hétfő 16:00, frissítve: hétfő 16:03

Az október 23-i megemlékezés volt a téma napirend előtt a parlamentben is.

Hiller István arról beszélt, másfajta szabadságért harcoltak 1956 hősei, akik a többi közt sajtószabadságot követeltek, így biztos nem értenének egyet azzal, ami a Népszabadsággal történt. Az MSZP-s politikus azt is sérelmezte, hogy a hivatalos állami megemlékezéseken Nagy Imréről és társairól nem vagy csak alig emlékeztek meg.

„Nem hiszem, sőt biztos vagyok abban, hogy azok közül, akik ’56-ban sajtószabadságot akartak és követeltek, lenne akár egyetlenegy is, aki egyetértene azzal, ami a közelmúltban és a jelenben Magyarország legnagyobb napilapjával történt. Igenis itt, a 60. évfordulón ki kell jelenteni, hogy ami a Népszabadsággal történt, az a magyar sajtószabadság, a magyar szabadság csorbítása” – fogalmazott Hiller István.

Dömötör: Szintet lépett erőszakban a baloldal

A baloldalnak le kellett volna vonnia a tanulságot a tönkretett 2006-os megemlékezés után – reagált Hiller István felszólalására a propagandaminiszter helyettese. Dömötör Csaba azt hangoztatta: a baloldal tegnap szintet lépett agresszivitásban és erőszakban, hiszen 2006 után a 2016-os '56-os eseményeket is megpróbálta szétverni és széttrollkodni.

„Elkeserítő, hogy az ellenzék meghatározó erői tegnap a főhajtás helyett kizárólag pártpolitikai célokat láttak maguk előtt. Nekik is érdemes tudniuk, hogy a szólás szabadsága nem azt jelenti, bárki kedvére tönkretehet megemlékezéseket. Egy biztos: ha a baloldal ennyit képes felmutatni egy nemzeti ünnepen, akkor jelenlegi állapotában egy zsák krumplit nem lehet rábízni, nemhogy a kormányzást” – fogalmazott a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Tekintse meg a napirend előtti felszólalásokat:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!