2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

Dömötör Csaba: A baloldallal szemben a jobboldalon van következménye a cselekedeteknek

  • Dömötör Csaba: A baloldallal szemben a jobboldalon van következménye a cselekedeteknek

Az azonnali kérdéseket a Párbeszéd frakcióvezetője, Szabó Tímea kezdte. A képviselő szerint a miniszterelnök elvakult és züllött. Szabó Tímea azt mondta, ha Orbán Viktor valóban kormányozna, akkor a koronavírusnak nem kellett volna annyi áldozatot szednie, mint emennyit már szedett vagy szedni fog.

„Orbán tétlenül nézi, hogy egyre több ember hal meg nap, mint nap. Aljas játékot játszik a miniszterelnök. Azt gondolja, hogy inkább haljanak meg emberek, csak nehogy leálljon a gazdaság, nehogy veszítsen a népszerűségéből” – fogalmazott a párbeszédes politikus, aki hozzátette Orbán Viktor a saját népe ellen vív szabadságharcot Brüsszelben. Szabó Tímea szerint ugyanis abban az esetben, ha Orbán Viktor megvétózza a magyar költségvetést, minden magyar családtól egy millió forintot vesz el. A képviselő Szájer József ügyét is felhozta, melyről úgy vélekedett, az EP-s politikus a pénzért és hatalomért nevetve tönkretette mások életét, miközben ő maga is elmenekült az országból.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszolt. A politikus szerint Szabó Tímea és az ellenzék úgy tesz, mintha a járvány egyedül Magyarországot érintené és máshol rendben lennének a dolgok, de ez nincs így. Dömötör Csaba kiemelte Magyarország jobban áll, mint az uniós átlag.

Az uniós költségvetéssel kapcsolatban azt mondta a migráció ügyében próbálja az ellenzék elfogadtatni az akciótervet.

„Az a zsarolási eljárás, amelyet be akarnak vezetni az nem konkrét jogszabályi helyekre vonatkozik, hanem bemondásos alapon működne és ez a fő problémánk vele. (…) Az van benne, hogy több tízmillió embert kéne beengednünk, az van benne, hogy politikai szavazati jogot kellene biztosítani az ide érkezőknek, az van benne, hogy otthont kellene biztosítani az ideérkezőknek. De jól emlékszünk arra, hogy önök egyébként a laktanyákat is megnyitották volna a bevándorlók előtt és még a kötelező kvótát is támogatták, közben a határzárat támadták” – mondta Dömötör Csaba.

A politikus elmondta a jobboldalon van, a baloldalon viszont sosincs következménye a cselekedeteknek, hiszen a baloldal csak kioktatni tud.

„Nincs szembenézés, nincs bocsánatkérés és nincs lemondás. (…) Ha azok után, hogy megtűrik soraik között a kokainos korrupcióval kérkedőket, az antiszemitákat. Azok után, hogy az ország képébe hazudtak és hazudott ön is a statisztikákkal kapcsolatban vagy kamu mentősöket emlegetett az ország házában,  semmilyen alapjuk nincs arra, hogy erkölcsileg bárkit is számon kérjenek. Ettől függetlenül a jobboldalon van és lesz mérce, amely mindenkire érvényes. A tettekért mindenki vállalja és vállalni fogja a felelősséget és ez nagy különbség a baloldali pártokhoz képest.”

 

Varga Zoltán, DK-s politikus szerint a kormánynak tisztáznia kell magát pár kérdésben.

„Önök évek óta benézték nem csak a 10 parancsolatot, hanem a Bibliát is. Önök azon ugyanis, akik a keresztény erkölcsre és a konzervatív értékekre hivatkozva teszik tönkre, hordják szét hazánkat. Maguk akarják megmondani, hogy ki a jó magyar. Hogy az anya nő, az apa pedig férfi. De ha jól értem a brüsszeli fideszes gyakorlat szerint az apa, ha a család éppen nincs ott vagy elaludt, akkor nyugodtan menekülhet ereszcsatornákon, hátán egy nagy puttony kábítószerrel a drogos, illegális szexorgiáiról”- mondta Varga Zoltán, aki szerint erkölcsről, nemzetről, hazáról papol a kormány, pedig nincs hozzá joga.

Dömötör Csaba szerint már az is sokat mond, hogy Varga Zoltán felszólalása alatt egyetlen képviselőtára sem volt a teremben.

„Szóhasználat tekintetében én annak a híve vagyok, hogy az Országház az őszinte szónak a terepe, szükség is van kemény vitákra, de egy dolgot kérnék, hogy az ország házát ne keverje össze egy kocsmával.”

Az államtitkár szerint, ha a DK-s politikusok folytatták volna a kormányzást, akkor már nem lenne érdemi magyar tulajdon az országban a nagy – és közepes vállalatok között. Dömötör Csaba szerint, ha a Mikulás osztana virgácsot az álhírgyártás miatt, akkor a baloldalnak már külön raktárakat kellene nyitnia.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!