2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Dömötör: Az uniós támogatás márpedig jár!

2017. június 26., hétfő 17:37, frissítve: hétfő 18:05

Az államtitkár szerint nincs semmi baj azzal, ha az unió zrikálása mellett a fideszes holdudvar degeszre tömi zsebeit az EU-s forrásokkal.

Nem tartja képmutatásnak a Rogán Antal-féle propagandaminisztérium parlamenti államtitkára, hogy a kormánypárti politikusok és a Fidesz gazdasági holdudvara is jelentős uniós támogatásokat tesz zsebre, miközben épp megállítanák Brüsszelt. Dömötör Csaba szerint az uniós támogatás nem könyöradomány, hanem alanyi jogon jár – ráadásul mindenki jól jár vele.

„De a mi filozófiánk más. Tehát mi azt gondoljuk, hogy az uniós források, azok kompenzációk azért, mert Magyarország megnyitotta a piacait egy olyan időszakban, amikor a magyar vállalatok még nem voltak kellően versenyképesek, úgyhogy ezt kell kompenzálnunk. Az uniós források ügyében megállapodás született a magyar kormány és az Európai Unió között, és egyébként nemcsak a magyar gazdaság, nemcsak a magyar gazdasági szereplők, hanem a nettó befizetők is nagyon jól járnak ezekkel a forrásokkal” – szögezte le Dömötör.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!