2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Dömötör: Az MSZP is támadja Magyarországot

2017. május 22., hétfő 17:57, frissítve: hétfő 18:12

Brüsszelezéssel válaszolt a Jobbiknak a propagandaminisztérium államtitkára a Parlamentben, amikor az ellenzéki párt arra kérte a kormányt, hogy álljanak ki a dolgozói bérek uniós szintű összehangolása mellett. A szocialisták pedig arról beszéltek - ugyancsak napirend előtt, hogy a múlt heti uniós kritika nem Magyarországnak, hanem a miniszterelnöknek szólt.

Egyenlő munkaért egyenlő bér járjon, ezt akarja elérni a Jobbik egy európai népszavazással. Vona Gábor a parlamenti napirend előtt arról beszélt: a kormány nevetséges indokok miatt nem támogatja kezdeményezésüket.

„Az i-re a pontot Halász János tette fel a múlt héten, a nyilatkozatával, amikor azt mondta, hogy azért ne zárkózzanak fel a magyar bérek az európai uniós szintre, mert akkor majd ide betelepítik a migránsokat. Hát, hogyha lenne Besenyő Pista bácsi díj a magyar közéletben, akkor ezt a Besenyő Pista bácsi díjat ezért a mondatáért Halász Jánosnak kellene megkapnia” – mondta Vona Gábor.

„Az ember azért az összes létező szemöldökét felhúzza” – a kormány nevében válaszoló Dömötör Csaba szerint a Jobbik javaslata jogköröket von meg Magyarországtól. Azzal érvelt, hogy az energiaárak is emelkedtek, mikor Brüsszel szabta meg azokat.

A szocialisták frakcióvezetője a pártja által mentőcsomagnak nevezett előterjesztésről beszélt. Ebben a Brüsszel által múlt héten kifogásolt törvények változtatását eszközölnék.

„Ez az állásfoglalás egy tükör. A Fidesz kormányzásának és hatalomgyakorlásának a tükre. Attól, hogy ez a tükör egy pökhendi és arrogáns, bár most már egy kissé pocakos embert és az ő ország- és Európa-romboló politikáját mutatja, attól még nem a tükröt kell szidni. Ez az állásfoglalás nem a magyar embereket támadja, hanem a Fidesz bűnös politikájáról foglal állást” – hangoztatta Tóth Bertalan.

Az MSZP-s felszólalásra is a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszolt.

„Az MSZP Brüsszelbe jár feljelentgetni az országot, és meg is támadja Magyarországot, meg is szavazza az ezt szolgáló jelentéseket, hogyha a saját belpolitikai érdekeik úgy kívánják” – reagált Dömötör Csaba.

A KDNP politikusa baloldali agresszióról beszélt, a Fidesz frakcióvezetője pedig azt hangoztatta, hogy az európai baloldal jelent igazi kockázatot az emberek biztonságára.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!