2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Dolgozóik nem részesülnek Mészárosék sikereiből

2017. június 2., péntek 16:57, frissítve: péntek 18:17

A Mészáros Lőrinc cégei által foglalkoztatott fizikai dolgozók átlag alatti fizetést kaptak. Országosan bruttó 263 ezer forint volt az átlagfizetés, a Mészáros és Mészáros Kft.-nél a munkásoknak ennél 10 ezer forinttal kevesebb járt havonta.

A felcsúti polgármester és felesége tavaly minden nap 14 millió forintot keresett, a kiemelkedő bevétel azonban nem tükröződik a munkavállalók bérezésében, a céges beszámolókból pedig kiderült: a Mészáros és Mészáros Kft.-nél a fizikai munkások havi bére nem éri el az országos átlagot.

„A 2016-os év egészét tekintve a KSH intézményi munkaügy-statisztikai jelentései alapján a bruttó átlagkereset 263 200 forint volt” – ismertette Váradi Rita, a KSH életmód-foglalkoztatási és oktatásstatisztikai főosztályának osztályvezetője.

A Mészáros és Mészáros Kft.-nél viszont a fizikai dolgozók ennél tízezer forinttal kevesebbet kaptak, átlagosan 252 ezer forintot. A gyerekei tulajdonában álló Fejér BÁL Zrt. még ennél is kevesebbet fizetett, ennél a cégnél bruttó 225 ezer forintot kerestek a fizikai dolgozók.

Ha az országos átlagot nem is érte el a fizetés, az építőiparban jellemző béreket legalább meghaladta. A KSH osztályvezetője szerint ugyanis „az építőipar a nemzetgazdaságon belül a harmadik olyan ágazat, ahol a legalacsonyabb bruttó átlagkeresetet mértük a 2016-os év folyamán, az építőiparban dolgozóknak az átlagkeresete 201 ezer forint volt 2016-ban.”

A DK-nál azt mondják, ha már Mészáros Lőrincnek minden üzlet a zsebébe hullik, akkor legalább a dolgozóit megfizethetné. Gréczy Zsolt szóvivő szerint „a Fidesz maffiaállamára jellemző, hogy az a Mészáros Lőrinc, aki naponta 14 millió forintot keres, hangsúlyozom még egyszer, naponta 14 millió forintot, a dolgozóit viszont kivérezteti, és az elvégzett munkának nem megfelelő bért adja, akik így leszakadnak és egyre szegényebbekké válnak.”

Mészáros Lőrinc nem akart nyilatkozni televíziónknak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!