2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

DK: Nem landolhat a sok tízmilliárd fideszes zsebekben

,

2017. március 10., péntek 13:16, frissítve: péntek 15:25

Megduplázódtak a vizes-vb szállásköltségei, már hatmilliárd forint megy a sportolók, szervezők és újságírók luxushotel-foglalásaira.

Kétszeres a szorzó a vizes világbajnokság szállásköltségeinél. Közel nettó hatmilliárd forintért szerződött budapesti, illetve balatonfüredi szállodákkal a sportrendezvényt szervező magyar cég. A nemzetközi úszószövetség vezetői, a FINA partnerei és a szponzorok mellett luxushotelt foglaltak a média egyes képviselőinek is. De ötcsillagos szállodában alszanak majd a világverseny idején az amerikai úszóválogatott tagjai is. A szállásköltségeket eredetileg 2,8 milliárd forintra becsülték. A közbeszerzési eljárás eredményét ismertető hirdetmény szerint a költségek azért szálltak el menet közben, mert a szervezők megemelték a szobamennyiséget.

A Gyurcsány-párt elszámoltatást ígért az úszó-vb túlzott költései miatt.

„Ki fogja vizsgálni egy következő kormány nyilvánvalóan, hogy mire ment el ez az irdatlan pénzt, mert most már több tízmilliárd forinttal többe kerül ez a vizes vb az eredetileg tervezettel szemben. Hozzáteszem, még csak nem is azt az uszodát építették meg, amiről szó volt, hanem úgy néz ki, mint egy ilyen elfuserált parkolóház. Azt gondolom, hogy itt súlyos lopások történtek, ezeket ki kell vizsgálni és a felelősöket meg kell büntetni. Olyan nincs, hogy ez a sok tízmilliárd forint fideszes zsebekben landoljon” – jelentette ki Gréczy Zsolt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!