2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

DK: Milliárdok kerülnek a háttérben Orbánék kasszájába

2017. augusztus 17., csütörtök 08:11, frissítve: csütörtök 09:54

A párt alelnöke szerint a miniszterelnök családjának cégei csak alvállalkozóként jelennek meg bizonyos közbeszerzéseknél.

A miniszterelnök öccsének fuvarozócége szállítja a zúzott követ az oroszlányi Vértesi Erőmű hulladéklerakójának rekultivációjához, amelynek egy része a miniszterelnök édesapjának bányájából származik – írja a Direkt36. A hulladéklerakó nettó kétmilliárdba kerülő lezárása és újrahasznosítása az erőművet üzemeltető Vértesi Erőmű Zrt. feladata, amely a Magyar Villamos Műveken keresztül százszázalékos állami tulajdonban áll – az Orbán család tagjai így közvetve állami megrendelést teljesítenek – írja az oknyomozó portál, amelynek a Vértesi Erőmű nem árulta el, hogy pontosan mennyit kapnak a családi cégek.

A DK alelnöke szerint évi sok milliárd forint juthat ilyen módon az Orbán család cégeihez, amelyek nyílt közbeszerzési eljáráson ugyan nem indulnak, de a háttérben folyamatosan ott vannak – a versenytársak pedig inkább félreállnak.

„Látszik az, hogy az Orbán család cégei nem indulnak el, nem mernek elindulni a közbeszerzés nyílt eljárásában, hanem alvállalkozóként jelennek meg, ugye, ez így a háttérben látszik, de eközben az ő autóik dolgoznak, az ő embereik dolgoznak. Sőt, ha megkérdezik a többi céget mint alvállalkozót, azok pedig egyébként elállnak, nem csak a nyilatkozattól, egyrészről, vagy pedig azt mondják, ők nem is szállítanak, tehát teljesen homályban van az, hogy igazából hogyan végzik ezt a munkát. Egy dolog egészen biztos, hogy itt sok milliárd forintot, évente sok milliárd forintot juttatnak a családhoz ezzel a munkával.”

Tekintse meg a teljes interjút!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!