2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Díszletnek kellett a parlament az ellenzéki színházhoz

Határozatképtelenség miatt mindössze 20 percig tartott az Országgyűlés csütörtöki rendkívüli ülése, amelyet az ellenzék kezdeményezésére hívott össze a házelnök. A Fidesz korábban azzal indokolta távolmaradását, hogy nem asszisztál az ellenzék képmutató színjátékához.

  • Díszletnek kellett a parlament az ellenzéki színházhoz

Nem sokkal kilenc óra után kezdődött az Országgyűlés rendkívüli ülése amelyet az ellenzék kérésére hívtak össze. A kormánypártok már korábban jelezték, hogy nem asszisztálnak az ellenzék képmutató színjátékához, ezért nem is vettek részt az ülésen.

A napirend előtti felszólalásokat a Jobbik kezdte. „Van egy jó hírem, a Fidesznek rossz, a nép felébredt” – fogalmazott Jakab Péter országgyűlési képviselő. A politikus országos sztrájkot sürgetett a túlóratörvény ellen.

A Párbeszéd frakcióvezetője – rendhagyó módon – szelfibottal a kezében szólalt fel. Szabó Tímea ellenzéki képviselőtársaival együtt olvasta fel követeléseiket.

„Ugyancsak napirend előtti felszólalásra jelentkezett Aktuális ügyekről címmel Tóth Bertalan frakcióvezető az MSZP-ből. Frakcióvezető úr elhagyja a termet, tehát nem tart igényt arra, hogy a napirend előtti felszólalása elhangozzék” – fogalmazott ezt követően Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, levezető házelnök.

De nemcsak Tóth Bertalan, hanem MSZP, a DK és a Párbeszéd képviselői is kivonultak az ülésteremből, csak a Jobbik és az LMP politikusai maradtak.

A zöldpárt társelnöke, Keresztes László Lóránt arról beszélt, hogy az utcán kell folytatni a demonstrációt. A felszólalásokat követően Latorcai János levezető házelnök bezárta az ülést, mivel az nem volt határozatképes.

Ezt követően az ellenzéki politikusok a Parlament elé vonultak, ahol megismételték követeléseiket, immáron a momentumosokkal kiegészülve. Itt már Tóth Bertalan is megszólalt. „Mindenkit várunk, hogy együtt mutassuk meg sokan, hogy ami itt történik, az tovább nem folytatható” – emelte ki.

Az MSZP frakcióvezetője arra emlékeztetett, hogy a most megjelent pártok szombaton a szakszervezetekkel és civilekkel közösen tüntetnek majd. És bár a momentumos Fekete-Győr András 2017 tavaszán még azt állította, hogy ők Gyurcsány Ferenccel soha sem szövetkeznének, Szél Bernadett sem kért a DK-ből, most a 21. századi pártok mégis Gyurcsány Ferenccel közösen álltak ki a nyilvánosság elé.

A DK elnök beszédében máris utalt arra, ha legyőznék az Orbán-kormányt az ellenzéki oldalon újra viták bontakoznának ki, de szerinte ezzel most nem kell foglalkozni. „Ha újra Magyarországon tisztességes, demokratikus jogállam lesz, akkor megint ki fognak nyílni azok a viták, amelyek természetesek egy demokráciában, amely viták ma másodlagosak ahhoz képest, hogy egy ország romboló kormányával szemben küzdünk” – mondta Gyurcsány Ferenc.

Színészkedés

Az ellenzéki pártok folytatják a színészkedést – így reagált közleményben a Fidesz frakciója. Mint fogalmaznak, nem Magyarország érdeke, csak a hatalom megszerzése és a pillanatnyi politikai balhé fontos a számukra.

Az ellenzéki politikusok ma újra lebuktak, hiszen a képviselők jelentős része az általuk kezdeményezett parlamenti ülésen a napirendi szavazást sem várta meg – jelentette ki a KDNP szóvivője. Nacsa Lőrinc emlékeztetett: decemberben erőszakos eszközökkel próbálták megakadályozni az Országgyűlés munkáját, nem törődve azzal, hogy a balhé közben saját korábbi javaslataikat, így az ápolási díj megemelését sem szavazták meg, a napokban pedig Soros György pénzéből szerveznek erőszakos utcai megmozdulásokat. 

„Soros pénzből fizetett aktivistákkal és politikai aktivisták közreműködésével támadtak a rendőrökre és az Országgyűlés épületére az elmúlt decemberben. Minden ilyen akciónak egyetlen célja van: Soros György azért finanszírozza ezeket az akciókat, mert azt szeretné, hogy az európai parlamenti választások után májusban az Európai Uniónak ismét bevándorláspárti többsége lenne” – mondta el Nacsa Lőrinc.

Az ellenzéki képviselők tiltakozása a túlóra törvény megszavazása után kezdődött, mivel állításuk szerint kizsákmányolják a munkavállalókat. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet adataiból azonban az derült ki, hogy a világ nagy részén többet dolgoznak az emberek. Az OECD kategorizálásában erős túlmunkát heti 60 órányi munkavégzés jelent, ami napi 12 óra. Ebben a törökök járnak az élen, akiknek több mint húsz százaléka dolgozik ennyit. Négy-öt százalék közötti eredménnyel a középmezőnyben találhatók az olyan nyugati országok, mint Franciaország, Belgium, Ausztria vagy Portugália. Magyarország a maga mindössze 1,4 százalékával a 45 OECD-tagország közül az utolsók között található.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szánthó Miklós: Mi vagyunk a wokebusters + videó

Szánthó Miklós: Mi vagyunk a wokebusters + videó

A CPAC Hungary célja nem kisebb, minthogy megszervezzük az antiglobalista erők globális koalícióját - jelentette ki Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a Konzervatív Politikai Akció Konferencia csütörtöki nyitónapján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!