2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Diákok isszák meg a levét Czeglédy letartóztatásának

2017. június 17., szombat 18:02, frissítve: szombat 18:35

Nem jutottak hozzá fizetésükhöz azok a tanulók, akik az előzetes letartóztatásba került MSZP-s politikushoz, a Czeglédy Csabához köthető I love diákmunkán keresztül dolgoztak. A Hír TV-nek nyilatkozó jogász azt mondja, a károsultaknak érdemes a hatóságokhoz fordulniuk. Ugyanis, ha a nyomozás érdekében zárolták a társaság bankszámláját, akkor az ügyészség felhatalmazása kell ahhoz, hogy valaki a cég ügyeit továbbvigye.

Czeglédy Csaba szocialista politikus, aki jogászként az MSZP-t, Botka Lászlót és Gyurcsány Ferencet is képviselte már különböző ügyekben, a héten került előzetes letartóztatásba, a gyanú szerint egy bűnszövetkezet tagja, amely több milliárd forintnyi adót csalt el.

Több diák egy fővárosi munkaközvetítő cégnél érdeklődött elmaradt fizetésük után. Azt mondják, minden hónap 13-án kellene fizetést kapniuk, de most nem kaptak. A diákmunka-közvetítő is Czeglédy Csaba érdekeltségéhez köthető.

„Egy ideig rendesen működött minden, rendesen kifizettek, volt már 1-2 olyan alkalom, amikor kicsit később kaptuk meg a fizetésünket. A szerződésben 13-a van írva, hogy addig kéne megkapnunk. Volt, hogy 23-a körül kaptuk meg a fizetésünket, de ilyenkor, ha telefonáltunk a közvetítőinknek, akikkel egyébként egyeztettünk a beosztásról, akkor ők mindig elmondták, hogy most csúszik, mindig volt valami, amit kitaláltak, hogy ők nem tudnak erről semmit, hogy nem tartozik rájuk ez a dolog, más foglalkozik a pénzügyekkel” – magyarázta az egyik diák.

Technikai okok miatt zárva – ez áll most a szövetkezet bejárati ajtaján. A céget telefonon is hiába hívtuk,  elérhetetlenek. Honlapjuk viszont a régi, semmi nem jelzi, hogy gond lenne a szervezettel. „Ilyenkor, akit kár ér, azt mindenképpen jelentse be a hatóságnál egyik oldalról, másik oldalról pedig forduljon a céghez vagy a cég maradványaihoz, ha még ilyen van egyáltalán. Azt kell tisztába tenni, hogy ilyen helyzetben történt-e a bűncselekménnyel összefüggésben zár alá vétel, zárolták-e a cég számláját, ha zárolták a bankszámlát, akkor arról kifizetéseket nem lehet eszközölni, ha ilyesmi nem történt és van helyettesítő, az elképzelhető, hogy az ügyészség engedélyével, valaki megkapja azt a felhatalmazást, hogy a cég ügyeit továbbvigye” – javasolja Magyar György ügyvéd.

A cégnek vidéki kirendeltségei is vannak. Információink szerint több száz diák maradt fizetés nélkül.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!