2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Deutsch: Nem a NASA honlapját akarták létrehozni a nemzeti konzultáció miatt

2017. október 12., csütörtök 14:30, frissítve: csütörtök 14:41

Kis csibészséggel kijátszható a nemzeti konzultációra létrehozott honlap, így többször is vissza lehet küldeni a kérdőíveket, ismerte el a Digitális jólét program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos, Deutsch Tamás.

A Soros-tervet érintő, 7,2 milliárd forintba kerülő nemzeti konzultáció internetes felülete semmiféle hitelesítést nem használ az ímélcímek ellenőrzésére, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem létező címmel is könnyedén beküldhető a hét kérdésre adott válasz.

E felindulásból Célpont című műsorunk riportere kipróbálta, hányszor lehet egy óra alatt visszaküldeni a konzultációt: pontosan nyolcvanegyszer sikerült véghezvinnie.

Lesújtó a kép: a nemzeti konzultáció honlapja nem figyeli a megadott nevet, a kis- és a nagybetűket, az életkort, valamint az ímélcím és az ímélszerver érvényességét sem. A rendszer mindig befogadja és megköszöni a válaszokat – írtuk meg korábban, majd kimentünk az utcára, és megkérdeztük az embereket, hogy hányszor küldik vissza a válaszokat, ha visszaküldik egyáltalán.

Deutsch Tamás most arról beszélt egy sajtótájékoztatón, hogy az emberek zöme örül, hogy nem kell részletesen megadniuk a személyes adataikat, így a taj számot, de „direkt csibész módon” kijátszható a netes felület. Azt ugyanakkor hozzátette: nem abból a gondolkodásmódból indultak ki, hogy vannak olyanok, akik mindent el akarnak rontani.


 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!