2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Deutsch: Jeszenszky politikailag elbutul

Hír TV

2017. október 21., szombat 17:04, frissítve: szombat 19:38

Politikai elbutulással vádolja Deutsch Tamás az Orbán-kormány egykori támogatóit, jelenlegi bírálóit: Jeszenszky Gézát, Bod Péter Ákost és Mellár Tamást. Az Országgyűlés külügyi bizottsága fideszes elnökének viszont Soros Györgyről vannak elismerő szavai.

„Szégyen, ahogy a kormány lenézi a magyar választók intelligenciáját a Soros-terves konzultációval” – így nyilatkozott a Magyar nemzetnek Jeszenszky Géza volt külügyminiszter, korábbi washingtoni és oslói nagykövet. A kormánypártok bevándorlásellenes kampányát tragikomikusnak tartja, mert miközben a migránsokkal riogatnak, több mint tízezer gazdag bevándorlót, köztük bűnözőket is beengedtek Magyarországra a letelepedési kötvényekkel. Jeszenszky azt mondta, nincs Soros-terv, Soros Györgynek vannak ugyan változó elgondolásai a migrációs válságról, de az, amit a Fidesz a szájába ad, hazugság, aki pedig elhiszi mindezt, megtévesztés áldozata lesz.

„Jeszenszky Géza sajnos a politikai elbutulás állapotában van, szomorúan nézem és sajnálom, hogy közéleti pályafutásának eme szakaszába lépett” – ez a véleménye a Fidesz európai parlamenti képviselőjének a korábbi Orbán-kormányok nagykövetéről. Szerinte Jeszenszky csak a szociálliberális média elismerő véleményét próbálja elnyerni.

„Még a feltűnési viszketegséget is értem, még azt is értem, hogy hosszú időn keresztül olyan politikai, közéleti szereplő volt, aki a szociálliberális médiától sokat kapott, és lehet, hogy a pályafutása végén szeretne olyat mondani, amivel kapcsolatban pozitív, elismerő véleményeket kap a média e részétől, lelke rajta. Teljesen megalapozatlanok és  frázispufogtatók azok a nyilatkozatok, amelyeket az elmúlt hónapokban tesz, de hát láthatóan bejött, és ez széles tábor. Bod Péter Ákos is ugyanebben az állapotban van, Mellár Tamás is ugyanebben az állapotban van. Remélem, amikor én annyi idős leszek, mint ők, nem kerülök ebbe az állapotba” – folytatta Deutsch Tamás.

Párttársa, az éppen Ráckevén kampányoló Szájer József azt hangoztatta, hogy ha Jeszenszky Géza elmenne egy-egy brüsszeli bizottsági ülésre, rájönne, hogy van Soros-terv. A politikusnak arra is van magyarázata, hogy Orbán Viktor miért csak itthon sorosozik, külföldön viszont nem is emlegeti Soros Györgyöt.

„Nem egy konkrét személlyel van nekünk bajunk, hanem azokkal az eszmékkel, amelyeket képvisel, és Soros volt, aki leghatározottabban összefoglalta ezeket a parlamenti meghallgatásán is. Ezek ellen az eszmék ellen küzdünk” – jelentette ki az EP-képviselő.

Németh Zsolt dicsérő szavakat is mondott Sorosról. Az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke azt mondta, „Soros György megítélésével kapcsolatban történészeknek lesz majd szép feladatuk, hogy feldolgozzák ezt az életművet. Én is úgy gondolom, hogy a rendszerváltozás előtt amit Soros György a magyar demokráciáért tett, az mindenképp elismerésre méltó. Ugyanakkor Soros-terv sajnos létezik.”

Éppen ezért a migrációellenes konzultációra költött adófizetői milliárdokat is megalapozottnak tartja Németh. Annak ellenére, hogy az Iránytű Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a válaszadók relatív többsége úgy véli: nincs Soros-terv. Ráadásul ezt a véleményt a Fidesz–KDNP támogatóinak egy része is osztja.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!