2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Deutsch: Európa legmodernebb arénái közé fog tartozni az MTK stadion

2016. szeptember 30., péntek 16:26, frissítve: péntek 21:40

Európa legmodernebb arénái közé fog tartozni az új Hidegkuti Nándor Stadion – mondta az MTK elnöke.

Deutsch Tamás hangsúlyozta: a bő másfél év alatt felépült létesítmény a nemzetközi és a hazai szabványoknak is megfelel. A klubelnök megjegyezte: az új stadionnal az is a cél, hogy növeljék a korábbi 1000-1500 közötti átlagnézőszámot.

Az MTK labdarúgócsapata október 13-án veheti használatba az arénát, a portugál Sporting elleni telt házas gálamérkőzésen – amelyre közel 6 ezer forintba kerül egy belépő.

„Valamennyi érdeklődőt, MTK-szurkoló, labdarúgás iránt érdeklődőt, sportot szeretőt, az elmúlt napok tudósításai kapcsán az új Hidegkuti Nándor Stadion külcsíne és belbecse iránt érdeklődőt, arra szeretnék biztatni, hogy jöjjön el az új Hidegkuti Nándor Stadionba. Jöjjön el október 13-án a megnyitóünnepségre, jöjjön el majd alig tíz nappal később, október 22-én az első bajnoki mérkőzésünkre” – nyilatkozta Deutsch.

A sajtóban és az interneten is sokat támadták az alapvonalhoz közel épített kapu mögötti betonfalat azzal, hogy „visszapattan-e a labda a kapu mögül, hogyha Torghelle Sándor 100 lövése közül éppen az az egy hagyja el a lábát, ami nem talál kaput”.

Az MTK elnöke igyekezett szertefoszlatni a kételyeket ezzel kapcsolatban.

„Hét és fél méter az alapvonal és a kapu mögötti stadionépítmény közötti távolság. Hazai és nemzetközi szabályok 5 méteres távolságot írnak elő. Ebből 2 és fél méter gyep a többi pedig műfű. Jelen pillanatban az NB I-ben 5 új, illetve újjáépített stadion van: a Ferencváros, a Debrecen, a Mezőkövesd, a Gyirmót és az Újpest stadionja. Mindegyik stadionban kisebb a távolság a kapu mögötti építmény és az alapvonal között, mint az MTK-stadion esetében” – mondta a klubelnök, hozzátéve, hogy labdafogót szerelnek majd fel, ami megakadályozza a labdák visszapattanását.

Az új Hidegkuti Nándor Stadion UEFA 3-as kategóriájú létesítménynek felel meg. Ez azt jelenti, hogy Európa-liga, illetve Bajnokok Ligája selejtezőket igen, csoportmeccseket viszont nem lehet rendezni az arénában. A stadion 5014 fő befogadására alkalmas, összesen pedig – beleértve a bontási és tervezési munkálatokat is – 7 és fél milliárd forintba került.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!