2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Demeter: Mustapha néven körözte a kormány Pharaont

Hír TV

2018. február 21., szerda 08:50, frissítve: szerda 13:23

Rossz nevet használtak a magyar hatóságok, amikor a nemzetközi körözés alatt álló szaúdi milliárdos után kutakodtak – írja a Magyar Nemzet.

A lapnak Demeter Márta LMP-s képviselő beszélt arról, hogy bár a tavaly januárban elhunyt üzletember teljes neve Ghaith Rashad Mahmoud Pharaon volt, őt mégis „Mustapha” néven keresték a hazai körözési nyilvántartási rendszerben 2014-ben, amikor tartózkodási engedélyt igényelt.

Az ellenzéki képviselő ezt újabb jelnek tartja, hogy a magyar hatóságok nem akarták igazán ellenőrizni Pharaont.

A szaúdi üzletember annak ellenére találkozhatott Orbán Viktorral, vehetett ingatlant a miniszterelnök szomszédságában, és kaphatott hazánkban tartózkodási engedélyt, hogy az Interpol és az FBI is körözte.

Biztos vagyok benne, hogy ez nem véletlen. Nagyon sok iratot tudtam én is áttekinteni Ghaith Pharaon tartózkodásiengedély-igénylésével, vízumigénylésével kapcsolatban, és azt gondolom, hogy ez olyan fontos részlet, ami nagyon jól példázza azt, hogy hogyan alibizték el a magyar hatóságok Pharaonnak az ellenőrzését, hiszen pontosan tudták a nevét, mégis abszolút más néven kerestek rá egy hazai információs rendszerben, úgy, hogy egyébként az Interpol rendszerét nem sikerült megnézni a magyar hatóságok – nyilatkozta Demeter Márta.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!