2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

„Deák Kristóf tudta, hogy kell eljutni az Oscarhoz”

2017. február 27., hétfő 20:00, frissítve: hétfő 20:10

A filmalap vezérigazgatója szerint Deák Kristóf is pontosan tudta, milyen fesztiválokon mutassa be a Mindenkit ahhoz, hogy végül Oscarra jelöljék a kisfilmet.

A fiatal magyar filmrendezők már jól tudják, mit kell tenniük ahhoz, hogy a külföldi közönség és a nemzetközi szakma megismerje az alkotásaikat és neves díjakra jelöljék a magyar filmeket – mondta a Magyarország élőben című műsorunkban Havas Ágnes –, milyen marketingeszközök bújnak meg a sikerek mögött.

„Ezek a fiatalok, ezek nagyon okosak már. Rengeteget olvasnak arról, hogy milyen filmfesztiválon érdemes indítani a filmet ahhoz, hogy Oscar-kvalifikációt szerezhessenek. Tehát mondjuk a Saul fiánál, ott ez nem volt kérdés, hiszen ott az Oscar-bizottság a Saul fiát nevezte az Oscarra. A Mindenki viszont megnyert két olyan fontos fesztiváldíjat és két olyan fontos fesztivált, ami már feljogosította arra, hogy nevezve legyen az Oscarra. Deák Kristóf ezt pontosan tudta, hogy hova kell eljutni a filmjével. Eljutott, megnyerte, és így jelölt lett a nevezésből” – véli Havas Ágnes.

Tekintse meg a teljes interjút!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!