2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Csökkentené a gáz árát a DK

2017. február 8., szerda 14:00, frissítve: szerda 15:34

A gáz árának 40 százalékos csökkentését követeli a Demokratikus Koalíció. A párt szerint a magyarok ma ennyivel fizetnek többet a gázért, miközben a legtöbb európai országban 2010 óta 50 százalékkal csökkent a gáz ára.

Oláh Lajos, a párt országgyűlési képviselője azt mondta, a magas hazai gázár és az alacsony világpiaci ár különbözetét lenyelik az állami gázszolgáltatók, a többi pedig a Fidesz-közelinek tartott oligarchák svájci bankszámláin landol. A DK szerint ha lett volna valódi rezsicsökkentés, akkor ma nem 150 forint lenne a gáz köbméterenkénti ára, hanem maximum 80-100 Ft.

„Nem kellenek közvetítők, ne a magyarok fűtésszámláján akarjanak milliárdokat keresni, szüntessék meg a gázszolgáltatáson élő fideszes oligarchák extra profitját. A DK szerint a magyarok sokkal többet fizetnek a lakossági gázért, mint amennyibe az országnak kerül. A Fidesz a gáz extraprofitjával évente akár százezer forintot is kivehet minden magyar család zsebéből” – nyilatkozta Oláh Lajos, a párt parlamenti képviselője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!