2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Csok is jár a menekülteknek?

Hír TV

2018. január 24., szerda 10:31, frissítve: szerda 11:30

Nem csak albérlet-támogatást, hanem akár csokot is kaphatnak a menekültek, oltalmazottak vagy letelepedettek, ezt állítja a Jobbik fővárosi képviselője. Tokody Marcell szerint nem szükséges magyar állampolgárság a családi otthonteremtési kedvezményhez, így azt bárki megkaphatja. Ez pedig szöges ellentéte a kormányzati kommunikációban elhangzottaknak.

– A csokhoz nem szükséges magyar állampolgárság. Bárki igénybe veheti, aki Magyarországon valamilyen jogcím szerint tartósan tartózkodik, így tehát a bevándorolt, a letelepedett, a menekült és Orbán Viktor kedvencei, a szépen kopogtató oltalmazottak is igénybe vehetik a csok-támogatást. Magyarul, ha a migráns Ahmed három gyermekével érkezik, akkor megkaphatnak 10 millió forint támogatást csak úgy, vissza nem térítendőként, és megkaphatnak 10 millió forint államilag finanszírozott kedvezményes hitelt. Mindezt a magyar adófizetők pénzén – nyilatkozta Tokody Marcell.

Nem értik

A Demokratikus Koalíció sem érti a kormány kettős kommunikációját. A párt fővárosi képviselője az önkormányzati ülés kezdete előtt azt mondta: miközben a kormány milliárdokat költ gyűlöletkeltésre, a fővárosi önkormányzat tavaly ősszel egy alapítvánnyal együtt egy 10 részes fórumot indított a harmadik világból érkezők beilleszkedése érdekében, az önkormányzat épületén belül pedig egy migrációs ügyfélpontot működtetnek, az ENSZ menekültügyi migrációs szervezetével közösen.

– A Demokratikus Koalíciónak az a véleménye, hogy az a helyes, hogy ha a hazánkba menekülő rászoruló embereket –  természetesen egy vizsgálat, illetve a hátterük feltérképezése után – beengedi a magyar kormány, menedékjogot ad ezeknek az embereknek. Azt gondolom, hogy ebben az ügyben a fővárosi önkormányzat jár el jól. Azt viszont továbbra sem értem, hogy ha ez a kormány, a főpolgármester véleménye – hiszen itt, a hivatalban működik ez a migrációs ügyfélpont –, akkor miért kellett az állampolgárok, az adófizetők több tízmilliárd vagy akár százmilliárd adóforintját ilyen félelemkeltésre, ilyen gyűlöletkeltésre használni – fogalmazott Gy. Németh Erzsébet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!