2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Cáfolja a csődöt az ORÖ

2017. június 28., szerda 12:44, frissítve: szerda 16:31

A korábban Farkas Flórián vezette roma szervezet működése ellehetetlenült, holott a kormány tavaly 1,3 milliárdnyi adósságot engedett el. Az ORÖ közben cáfolja a csődöt.

Hamarosan csődöt jelent az Országos Roma Önkormányzat a felhalmozott tartozások miatt – tudta meg a szervezet tagjaitól a Romnet. Az oldal szerint egy könyvvizsgáló cég olyan adósságokat és szabálytalanságokat talált az ORÖ tavalyi gazdálkodásában, amely miatt a cigány szervezet működése ellehetetlenült.

A tetemes adósság annak ellenére áll fenn a korában Farkas Flórián vezette önkormányzatnál, hogy a Híd a munka világába nevű korrupciógyanús program 1,6 milliárd forintos tartozásából a kormány 1,3 milliárd forintot tavaly karácsonykor elengedett.

Az Országos Roma Önkormányzat szerda délután kiadott közleményében „határozottan visszautasítja” azokat a híreket, amik szerint csődöt jelentettek volna. A szervezet „eddig is rendezte a fennálló adósságait, és ezután is határidőre és rendszeresen eleget tesz tartozásai rendezésének” – írják.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!