2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Csicskáztatta, majd megmérgezte alkalmazottját, elítélték

Jogerősen 15 év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt az asszonyt, aki még 2010-ben megpróbálta megmérgezni egyik alkalmazottját. Elítélték a férjét is. Az idős házaspár jakabszállási tanyájukon a gondnokságukra bízott fogyatékos nőt rendszeresen bántalmazta, majd azért, hogy az ne menjen máshová dolgozni, megmérgezte.

A 66 éves nő és 76 éves férje teheneket tartott bugacpusztai tanyájukon, ahol egy súlyosan fogyatékos alkalmazottjukat embertelen körülmények között dolgoztatták és rendszeresen bántalmazták is. Amikor az el akart szökni éjszakánként, bezárták.

„A bezárt helyiségen volt egy ablak, viszont a korlátozott beszámítási képességű sértettnél – a régóta tartó rossz bánásmódra figyelemmel – nem volt várható, hogy felmerüljön benne, hogy kimásszon az ablakon” – mondta el Boriné Tóth Éva, Csongrád Megyei Főügyészség ügyésze.

Hamis tanúzásra is biztatott a házaspár

Mivel az idős asszony attól félt, hogy alkalmazottjuk mégis elszökik, ezért megpróbálta megmérgezni. Kávéjába permetezőszert kevert, az életét azonban az orvosok megmentették. Az eset miatt indult rendőrségi eljárás közben a vádlottak több embert is igyekeztek rábírni arra, hogy valótlan tartalmú vallomást tegyenek, és ezért pénzt is kínáltak, sőt rátámadtak a velük szemben intézkedő rendőrökre. Az egyik szintén náluk dolgozó nőt a férj – attól való félelmében, hogy később terhelő vallomást tesz feleségére – gyógyszerrel akarta megmérgezni.

Mezőfalvi Erik, a Szegedi Ítélőtábla tanácsvezető bírója a házaspárról elmondta: a gondozási kötelezettséget megszegték és a számukra kiszolgáltatott emberek kiszolgáltatottságát csak fokozva, munkaerejüket teljes mértékben kihasználva, őket félig-meddig éheztetve, bezárva, gyakorlatilag munkaeszközként használva alkalmazták. Az emberölési kísérlet, annak kétszeres felminősülése olyan jellegű bűnösségi körülmények, amelyek révén nincs lehetőség a középmértékű büntetésről való eltérésre.

Az ítélőtábla súlyosbította az ítéletet

Az idős asszony a tárgyalóteremben többször elsírta magát. Azt mondta, a rendőrség és a bíróság sem vizsgálta ki megfelelően az ügyet. „Legyenek szívesek hazaengedni bennünket, és vizsgáljanak ki mindent tetőtől talpig. Benne vagyok, aláírok mindent az ügyben, de itt fogunk meghalni. Jobb lesz akkor nekik, hogy fekete zsákban visznek ki bennünket? Nem csinálunk mi semmit otthon, nem szökünk meg, hová mennénk el?” – hangoztatta az idős nő a tárgyaláson.

A Szegedi Ítélőtábla az elsőrendű vádlott esetében súlyosbította az elsőfokú ítéletet, és az asszonyt végül 15 év börtönre ítélte, férje pedig 5 és fél év börtönt kapott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Habár a Világ Kultúráinak Háza irodalmi díjának zsűrije mesterműnek, sőt a legjobbnak minősítette Nádas Péter író Rémtörténetek című kötetét, úgy tűnik a magyar író azért részesülhetett rangos elismerésben, mert fehér - derül ki a prae.hu. elemző cikkéből, melyet az Index szemlézett. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Tudom, hogy a történelem igazságos oldalán állok, és nem akarom, hogy politikai nézeteimért ítéljenek el - nyilatkozta a Magyarországon fogva tartott antifaaktivista, Ilaria Salis a La Stampa olasz napilapban vasárnap megjelent interjúban.
Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Hogy milyen viszonyban van egymással Magyar Péter és a mesterséges intelligencia? Erre is fény derül a Sajtóklub vasárnap esti adásában, amelyben Bayer Zsolt, Gajdics Ottó, Bencsik András, és Néző László vitatja meg a hét legfontosabb bel- és külpolitikai eseményeit.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!