2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Cserdi tárt karokkal várja az Őcsényről kitiltott menedékkérőket

2017. október 4., szerda 18:51, frissítve: csütörtök 09:01

Vacsora mellett szállást is ajánlott az Őcsényről kitiltott, de Magyarországon jogszerűen tartózkodó menedékkérőknek Cserdi polgármestere. Bogdán László az oltalmazott menekültek mellett az őcsényi menekültbotrányba belebukott polgármestert, Fülöp Jánost is befogadná.

„Nem tudtam, hogy ekkora az indulat és hogy ez a propaganda ekkora kárt tett az emberi lélekben, és szerintem az észben, a tudatban is” – ezt mondta a Hír TV Newsroom című műsorában Fenyvesi Zoltán panziótulajdonos, aki menekült gyerekeket üdültetett volna Őcsényben, ám miután helyi lakosok közül többen halálosan megfenyegették, és az autóját is megrongálták, mégsem vállalta a karitatív tevékenységet.

Fenyvesi Zoltán nem értett egyet Lázár János kancelláriaminiszterrel sem, aki szerint egyeztetnie kellett volna a falu vezetésével. „Nem értettem, miért kellett volna megkeresnem. Van egy panzió, abba rendszeresen jönnek vendégek. Az, hogy most menekültek, hát, ha egyszer jogszerűen vannak itt, miért kell ezért nekem engedélyt kérnem a rendőrkapitányságtól, a polgármestertől? Ezen nincs mit megbeszélni” – tette hozzá.

Nyomoznak
Rongálás miatt nyomoz a rendőrség Őcsényben, az eljárás ismeretlen tettes ellen indult, miután a helyi panziótulajdonos autójának kiszúrták a kerekeit, amiért menekülteket akart elszállásolni a településen.

A jogász végzettségű Orbán Viktor miniszterelnök nem ítélte el az Őcsényben történteket, sőt: szerinte helyes volt a lakosok véleménynyilvánítása. „Én teljesen megértem őket. Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket” – fogalmazott korábban a kormányfő az RTL Klub híradójának.

Cserdi független polgármestere a Hír TV Szabadfogás című műsorában felajánlotta, hogy befogadja az Őcsénybe végül nem utazó gyerekeket, sőt az időközben lemondott polgármestert is.

„Én megértem a polgit. Én a polgit is befogadom, és itt szeretném fölajánlani azt a lehetőséget, hogy Cserdibe szívesen látjuk ezeket az embereket. Megtisztelő lenne számunkra, hogyha ezeket az embereket nem terroristának és nem mindenféle jelzővel illetnénk. Ezek egyszerű emberek, akik bajban vannak. Miniszterelnök úr, most majd ne dobjanak a fekete autóba, de én szeretném, hogyha ezeket az embereket egy picit jobban figyelnénk és óvnánk” – fogalmazott a független polgármester.

Az őcsényi panzióban a magyar állam által hivatalosan menekültként elismert gyerekek üdültek volna.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!