2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Csepeli hév: az MSZP a lakosok megkérdezését hiányolja

2016. február 12., péntek 19:29, frissítve: péntek 20:10

Tiltakoznak a civilek és a baloldali pártok a csepeli hév megszüntetése ellen. A Párbeszéd Magyarországért aláírásgyűjtéssel mentené meg a hévet, az MSZP a lakosok megkérdezését hiányolja. Csepel fideszes polgármestere nem érti a baloldal negatív hozzáállását, szerinte ugyanis a változás a kerületi lakosok érdekeit szolgálná.

Az interneten aláírásgyűjtés kezdődött a hévvonal megmentésért, melyet egy esetleges 2024-es olimpia miatt szüntetnének meg és váltanának ki villamossal.

A PM aláírásgyűjtésbe kezdett, eddig több mint ezren látták el kézjegyükkel petíciót. A párt csepeli képviselője szerint felháborító, hogy az érintett lakosok megkérdezése nélkül terveznek ilyen mértékű változást. „Úgy gondoljuk, ha olimpiát akarunk rendezni, akkor a hosszú távú tervekben lévő, 5-ös metró néven ismert, észak-déli regionális vasutat kellene megvalósítani, mert ez szolgálná valóban a csepeliek érdekeit” – jelentette ki Hudák János.

Az MSZP lakossági fórumot hívott össze. „Több mint száz ember vett rajta részt, ahova már nem először a Fidesz városvezetése nem hajlandó eljönni. Ott egyöntetűen abban foglaltak állást, hogy lehet fejlődnie a kerületnek, sőt szükséges, de azt velük egyeztetve kell megtennie” – fogalmazott Tóbiás József, az MSZP elnöke.

A fideszes polgármester nem érti az ellenzék tiltakozását, szerinte a változás a csepeliek érdekeit szolgálná, és a menetidő sem nőne meg lényegesen. „Egy villamos nem tud gyorsabb lenni a hévnél, mert 50-es korlátozása van, de azt hiszem, hogy Csepel sajátosságait is figyelembe véve semmi akadálya nem lehet egy olyan törvénymódosításnak, amely a Weiss Manfréd út mentén megengedi a 70 kilométer/óra sebességet. Nagyon fontos, hogy kétperces követési távolsággal mennének ezek a villamosok. Úgy gondolom, hogy nem szenvednének hátrányt a csepeliek, ellenkezőleg: sokkal többet nyernének, mint a jelenlegi közlekedési lehetőséggel” – fejtette ki Borbély Lénárd.

A polgármester szerint nem lenne költséges a beruházás, hiszen a jelenlegi vasúti síneket is felhasználnák.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!