2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Családbarát intézkedésekkel fordul rá a kormány a választási évre

,

2017. május 25., csütörtök 12:16, frissítve: csütörtök 15:13

A választások évére időzíti a kormány a családtámogatások bővítését. Az akciótervnek nevezett intézkedéscsomagot a miniszterelnök jelentette be a Családok Budapesti Világkongresszusán. Orbán Viktor a négynapos konferencia nyitányaként rendezett demográfiai fórumon szólalt fel.

„Kis támogatás, kicsivel több gyerek, nagyobb támogatás, sokkal több gyermek” – Puskás Ferenc szállóigévé vált hasonlatát fogalmazta át a miniszterelnök, amikor felvezette a családtámogatások bővítését. Orbán Viktor azt mondta, hogy 2018 a családok éve lesz. Az új intézkedések kedvezményezettjei a kétgyermekes családok, mert belőlük van a legtöbb Magyarországon – fogalmazott a kormányfő.

„A diplomás gyed időtartamát, akik magyarok, értik, hogy ez milyen családpolitikai eszköz, kitoljuk egy évvel, így az a gyermek kétéves koráig meghosszabbítódik az egyetemisták esetlében is. Magyarország egy olyan ország, ahol a saját otthon kulcskérdés, az én házam, az én váram, így gondolkodnak a magyarok – ezért is nehéz itt jó politikát csinálni. Ezért úgy döntöttünk, hogy a jelzáloghitellel rendelkező gyermekes családok a harmadik vagy további gyermekek esetén egy-egy millió forintot leírhatnak a tartozásukból, mert az állam azt át fogja tőlük vállalni. És végül, soha nem látott nagyságú bölcsődefejlesztésekbe kezdünk, mindenhol, ahol családok élnek, bölcsődét fogunk építeni. Vagy ahol már van, és ráfér, ott fel fogjuk azt újítani” – emelte ki beszédében Orbán Viktor.

„És én azt tanultam, hogy ahol elfér kettő, ott elfér három is, meg jut hely a negyediknek is, bátrabbaknál még az ötödiket is beszállásolhatjuk oda” – mondta a miniszterelnök a kongresszus nyitónapján.

Helyszíni tudósítás 12 órakor:

Tucatnyi tüntető vonult a családok világtalálkozójának helyszínére

A demonstrálók szerint a rendezvény csak a női jogok csorbításának propagálásáról szól. Ide sorolták a fogamzásgátlás és abortusz szigorítását, illetve homofóbiával vádolták a kormány politikáját. Szelényi Zsuzsa és Demeter Márta független, illetve Szél Bernadett LMP-s parlamenti képviselők a találkozóról azt mondták: a kormány a nőket nem tekinti a társadalom megfelelő alkotórészének, és a nem hagyományos családmodell szerint élőket kiszolgáltatott helyzetbe taszítja a kormány politikája.

„Azt gondolom, hogy itt van a pillanat, hogy a magyar kormány minden nagycsaládosoknak járó kedvezményt kiterjesszen az egyszülős családokra is. Ugyanis azt látjuk, hogy ezek a családok a szegénységi kockázattal ugyancsak együtt élnek, itt kellene a legtöbb segítséget nyújtani” – fogalmazott Szél Bernadett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!