Csak Hunvaldot küldenék börtönbe

NT, 2012. szeptember 20., csütörtök 09:34, frissítve: péntek 17:51
Kizárólag Hunvald Györgyre kért az ügyész letöltendő börtönbüntetést a tanácsadói szerződések miatt – ezt az Erzsébetvárosi Önkormányzat jogi képviselője mondta el a Hír TV Rájátszás című műsorában. Futó Barnabás hozzátette: a többi vádlott esetében próbaidőre felfüggesztett büntetést tartalmaz az indítvány. Az egykori szocialista polgármester szerdai tárgyalásán azt mondta, nem érti az ellene felhozott vádakat és a korábban neki dolgozó alkalmazottak nevére sem emlékszik.

Futó Barnabás, a VII. kerület önkormányzatának jogi képviselője a Rájátszásban arról beszélt, hogy letöltendő börtönbüntetést egyelőre csak Hunvald György esetében indítványoz a főügyészség. Hozzátette: a többi vádlott esetében azok felfüggesztve, próbaidőre szólnak.

Mint az mno.hu beszámolt róla, szerdán kezdődött meg a fiktív tanácsadói szerződések miatt újra bíróság elé állt Hunvald György és társai ellen indult per tárgyalása a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Az ítélőszéken ismertették a vádiratot, a benne foglaltak szerint Budapest VII. és XIV. kerületében úgy döntöttek a polgármesterek és a kerület egyes képviselői egy közös barátjuk külső tanácsadóként való alkalmazásáról, hogy nem volt megalapozott: el tudja-e látni a tanácsadói munkát maga az önkormányzat.

Ezt követően Hunvald György felolvasta a vallomását, amiben arról beszélt, hogy nem teljesen érti az ellene felhozott vádakat. „Nem értem, hogy mi a problémája az ügyészségnek és hol lát itt bűncselekményt” – fogalmazott Hunvald. A bíró előtt elmondta azt is, hogy az ő vezetése alatt megkötött tanácsadói szerződések nem különböztek az önkormányzatok által manapság kötöttektől. Arra a bírói kérdésre azonban már nem tudott választ adni, hogy emlékszik-e a saját tanácsadóira, állítása szerint annyi alkalmazottja volt, hogy nem tud neveket mondani.

Hunvald értette is, meg nem is, hogy mik az ellene felhozott vádak
Hunvald értette is, meg nem is…
Fotó: Kocsis Zoltán / Magyar Nemzet


A vádlottak padján ott ült még Gál György egykori VII. kerületi szabad demokrata gazdasági bizottsági elnök, valamint Weinek Leonárd volt zuglói polgármester is.

Bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés

Kovács-Csincsák László zuglói szocialista képviselő lemondását követelte a Budapesti Fidelitas a XIV. kerületi képviselő-testület csütörtöki ülésén, az újabb Hunvald-perrel összefüggésben. A Fidelitas több tucatnyi tagja azért tiltakozott, mert a képviselő-testület egyik szocialista tagját, Kovács-Csincsák Lászlót a Központi Nyomozó főügyészség az ügy kapcsán bűnsegédként elkövetett hűtlen kezeléssel vádolja.

A szervezet az ülésen ismertette, hogy az erzsébetvárosi önkormányzat 2007-től havi rendszerességgel 400 ezer forintot, összességében 5,2 millió forintot fizetett ki a zuglói politikusnak közbiztonsági tanácsokért, érdemi munkavégzés azonban a vád szerint nem volt.

A Fidesz kerületi ifjúsági szervezete petícióban követelte a képviselő lemondását, arra hivatkozva, hogy méltatlanná vált a közéleti szerepvállalásra. Kovács-Csincsák László felszólalásában úgy reagált: meg fogja fontolni a petíció tartalmát, ugyanakkor arra kérte a képviselő-testületet, hogy az ártatlanság vélelme jegyében álljanak ki mellette, amíg az ügy le nem zárul.

Ismert, a két kerületben az előző ciklusban kötött tanácsadói szerződések ügyében folytatólagosan elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt még márciusban emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF). A vádirat szerint Erzsébetvárosnak 20,6 millió, Zuglónak pedig 28,4 millió forint kárt okoztak.
Forrás: Hír TV,MNO
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés