2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

„Csak a polgári engedetlenség eszközei maradtak”

2016. március 18., péntek 20:35, frissítve: péntek 20:38

Torka szakadtából ordított Illés Zoltán fideszes politikussal egy rendőr tegnap a Városligetben. A volt környezetvédelmi államtitkár is tiltakozni ment ki a Liget-projekt miatt, a helyszínen lévő rendőröknek azonban nem tetszett, hogy el akar bontani egy ponyvát. Tegnap kezdték el kivágni a fákat. A Liget-projekt a kormány terve alapján valósulna meg.

– Miért kiabál? Nem vagyok süket.
– Azért.
– Maga süket? Maga süket?
– Igenis, én süket vagyok.
– Na, na , miért kiabál?

Még csütörtökön esett egymásnak Illés Zoltán fideszes politikus és egy rendőr a Városligetben. Reggel kezdték el kivágni a fákat az épülő Zene Háza helyszínén, ezért ment oda a volt környezetvédelmi államtitkár. A vita akkor mérgesedett el, amikor Illés nekilátott elbontani a ponyvát, amellyel az emberek elől akarta eltakarni a Főkert a munkálatokat.

Bár a Fidesz a baloldal alaptalan hisztériakeltésének tartja a városligeti akciót, Illés Zoltán Reggeli járat című műsorunkban azt ígérte, folytatja a tiltakozást. „Ez egy közterület. A Városliget, az nem egy magáncégnek a tulajdona, az mindnyájunk tulajdona, de ehhez képest ők majd megjátsszák azt, feltételezem, hogy ez az ő birtokuk, és innentől kezdve a rendőrségtől azt fogják kérni, hogy birtokháborítás miatt mindenkit szorítson ki, vigyen el erről a területről” – véli a volt államtitkár.

Zugló PM-es polgármestere is ellenakcióba kezdett. „Csak a polgári engedetlenség eszközei maradtak a számunkra, de úgy tűnik, hogy ezek az eszközök erősek” – mondta Karácsony Gergely.

Az LMP is embereket toborzott péntek délben a Városligetben. „Van még ezen kívül másik két riadólánc is, a három együtt egy olyan ellenállást tud akár hajnali egykor is létrehozni a Városligetben, ami teljesen alkalmas arra, hogy megakadályozza a munkát” – mondta Csárdy Antal, a zöldpárt önkormányzati képviselője.

A Jobbik faültetéssel tiltakozott a kormány terve ellen. „Amíg ők rombolnak, amíg ők fát vágnak ki, addig mi építünk, addig mi fát ültetünk” – mondta Hegedűs Lórántné, a párt országgyűlési képviselője.

A Városliget csücskében, nem messze a Hősök terétől építené fel a kormány a Zene Házát a Liget-projekt részeként. A területen 15 fát akarnak kivágni, amelyet a Fidesz szerint többszörösen pótolnak majd a kivitelezők.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!