2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Csak a legesélyesebbeket indítaná Gulyás Márton

Hír TV

2017. november 18., szombat 19:11, frissítve: vasárnap 10:56

Közvélemény-kutatással választaná ki a 106 egyéni körzetben a legesélyesebb ellenzéki kihívót a választásokra a Közös Ország Mozgalom. Ehhez a három legnagyobb közvéleménykutató céggel végeztetnének felmérést, amit közadakozásból finanszíroznának.

A politikából kiveszett tisztességet hiányolta aKözös Ország Mozgalom választási nagygyűlésén Vágó Gábor. A volt LMP-s politikus, jelenleg aktivista követeléseket is megfogalmazott, a többi közt független korrupcióellenes hivatalt állítana fel.

„Ma Magyarországon a kapzsiság ül tort. Egy szűk politikai elit úgy érzi, hogy átvette a hatalmat az országon, és a tízmillió ember csak azért dolgozik, hogy ez a pár tízezer, aki közel áll a Fideszhez, hatalmas jólétben élhessen” – jelentette ki a korábbi politikus.

Az eseményen a Fidesz volt pécsi önkormányzati képviselője azt hangoztatta, hogy a legesélyesebb jelöltet kell megtalálni ahhoz, hogy jövőre meg lehessen dönteni a Fidesz hatalmát.

„Nem gondolom azt, hogy a függetlenek csodát tudnak tenni, hiszen reálisan számolva 8-10-12 független jelölt képzelhető el, tehát az egész harcnak a dandárját továbbra is a pártoknak kell elvégezni, hiszen az egész demokratikus berendezkedés pártalapú. De a pártoknak nagyon fontos lenne hogy kezdjenek el megváltozni, hogy kezdjenek el átalakulni olyan pártokká, amelyeket valóban szeretni lehet” – jelentette ki Mellár Tamás.

A legesélyesebb ellenzéki képviselőt közvélemény-kutatással találná meg rendezvényt megszervező Közös Ország Mozgalom. A szervezetet alapító Gulyás Márton azt mondta: a három legnagyobb közvélemény-kutató céggel végeztetnék el a felmérést mind a 106 választókörben.

„A 106 körzetre kiterjedő közvélemény-kutatást közösségi finanszírozásból fogjuk összerakni. Egy dedikált kampányszámlát nyitott erre a Közös Ország Mozgalom, amelyhez várjuk a közösségi adományokat. Ez nem kevés pénz. Nem tagadom, nem annyi, mint amennyit Mészáros Lőrinc egyetlenegy év alatt összeharácsol a köz rovására, de nekünk, magyar állampolgároknak igenis sok, egyéni szinten, ezért kell összeadnunk. Nagyjából egy választókörzet ezerfős mintán személyes megkérdezéssel, ami lehetővé teszi azt, hogy valóban pontos, kiterjedt adatokat tudjunk birtokolni a választói preferenciákról, nagyságrendileg nettó kettőmillió forintba fog kerülni” – ismertette az aktivista.

Az eseményre a Jobbikot nem hívták, az LMP és a Momentum nem küldött képviselőt. A többi ellenzéki párt képviselője az együttműködés fontosságát hangoztatta. A szocialista Gőgös Zoltán pedig azt kérte a civilektől, hogy álljanak elő egy miniszterelnök-jelölttel is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!