Concordia-tragédia: mi derül ki az újabb meghallgatáson?

DA, 2012. július 21., szombat 18:35
Szombaton tartják a Costa Concordia kapitányának második meghallgatását a bírósági tárgyalás megkezdése előtt. Ügyvédje szerint a fekete doboz adatai mindenben védencét fogják igazolni. A férfit többek közt gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják a januári tragédia miatt, amelyben harminckét ember vesztette életét, köztük egy magyar zenész.
A Costa Concordia óceánjárót ért baleset magyar túlélőinek ügyvédje szerint a hajótulajdonos cég el akarja hárítani magától a felelősséget a katasztrófáért, hogy ne kelljen kártérítést fizetnie.

Lassan a gigliói tájkép megszokott részévé válik a fél éve szerencsétlenül járt Costa Concordia roncsa. A 32 halálos áldozatot követelő hajóbaleset ügyében szombaton tartják a tárgyalás előtti második meghallgatást. A gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolt Francesco Schettino kapitány ügyvédje továbbra is magabiztos. „Amikor elérhetővé válnak a fekete dobozban rögzített adatok, és össze tudják azokat hasonlítani Schettino kapitány állításaival, amelyeket január 17-i első meghallgatásakor tett, rájönnek majd, hogy tökéletesen megfelelnek egymásnak” – fogalmazott az ügyvéd.

Az óceánjáró kapitánya januárban többek közt azt állította, nem önszántából hagyta el az elsők között a süllyedő hajót, hanem beleesett a tengerbe, mielőtt egy mentőcsónakkal a partra jutott volna. Schettino házi őrizetét július 5-én oldották fel, nem sokkal ezután nyilvánosan kért bocsánatot az áldozatok hozzátartozóitól, bár állítása szerint a tragédia idején nem ő kormányozta a Concordiát.

A kapitány egyébként a baleset ellenére hivatalosan továbbra is a Concordiát üzemeltető Costa Cruises hajótársaság alkalmazottja.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés