2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Küldetés 11:00

Colleen Bell: Aggasztó a magyar médiapiac szűkülése

2016. október 24., hétfő 17:28, frissítve: hétfő 20:22

Aggasztja az amerikai külügyet a Népszabadság megszüntetése – jelentette ki Colleen Bell nagykövet a Hír Televíziónak adott interjújában.

A diplomata, aki elmondása szerint maga is a baloldali lap olvasója volt, úgy véli: egyre kevesebb az ellenzéki hang a magyar médiapiacon. „Ami miatt igazából aggódunk, az az, hogy ez volt az egyik legnagyobb ellenzéki napilap, a felfüggesztésének tágabb hatásai lehetnek, emiatt aggódunk. És azt, hogy az itteni médiapiac egyre jobban összeszűkül. Azt gondolom, hogy fontos, hogy egymással versengő hangok legyenek, hogy az emberek, a magyar emberek hozzáférjenek sokféle és különböző véleményhez és információhoz, tehát hogy informált döntéseket hozhassanak” – fogalmazott Colleen Bell.

A teljes beszélgetést megtekinthetik Globál című műsorunkban, szerda este fél 6-tól.

Nem kommentálja a miniszterelnök sajtófőnökének kijelentéseit Szőcs Géza. A miniszterelnök kulturális főtanácsadóját Havasi Bertalan lebaloldalizta, amiért a sajtószabadságra mért rendkívüli csapásnak nevezte a Népszabadság kiadásának felfüggesztését. Szőcs a Hír TV-nek azt mondta, senkinek a véleményét, főleg kormányzaton belüli emberét nem akarja kommentálni. „Esetleg azt fűzhetem hozzá, hogy akkor, amikor a Nyírő temetésen ott voltam egyetlen magyar íróként, és akkor, amikor Wass Albertről a kevés írók egyike vagyok, aki tanulmányban foglalkozott vele, akkor elég furcsa képzeteket lehet kialakítani arra nézve, ha ilyen egy balos ember, akkor vajon milyen lehet egy jobbos, vagy egy középjobb?” – fogalmazott Szőcs Géza.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!