2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 11:00

Civiltörvény: tüntetők zavarták meg a bizottsági ülést

, ,

2017. április 25., kedd 12:41, frissítve: kedd 18:57

Uniós zászlókkal és transzparensekkel zavarták meg tüntetők a civiltörvénnyel foglalkozó igazságügyi bizottság ülését a Parlamentben.

A testület kereszténydemokrata elnöke, Rubovszky György az ülést először be akarta rekeszteni, később annak napirend szerinti folytatása mellett döntött. A tiltakozók arra szólították fel a képviselőket, hogy ne szavazzák meg a törvényt. A jogszabály alapján annak a civil szervezetnek, amely egy éven belül 7,2 millió forintot kap külföldről, regisztrálnia kell, és felkerül egy állami listára.

A KDNP-s elnök a parlamenti őrség segítségét kérte, ám végül a zászlókkal és táblákkal tiltakozók maradhattak.

Szabó Tímea független képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a Norvég Civil Alap azóta nem ír ki pályázatokat, amióta a kormány támadja. A Párbeszéd társelnöke szerint ugyanígy lesznek ellehetetlenítve azok a szervezetek is, amelyeket a mostani törvénnyel próbálnak majd megbélyegezni.

„Nézzék meg! Ez egy 20 oldalas lista. Tudják, kik vannak benne? Autistákat támogató szervezetek, fogyatékosszervezetek, sportszervezetek, környezetvédelmi, természetvédelmi szervezetek, nagycsaládosokat támogató szervezetek. Tudják, mi történt, amióta maguk elkezdték vegzálni a Norvég Civil Alapot? 2015 óta nincs kiírva pályázat!” – háborodott fel Szabó.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!