2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Állami áruház

Következik:

Híradó 18:30

Célt ért Szél Bernadett évek óta tartó küzdelme

2017. február 7., kedd 12:26, frissítve: kedd 13:01

Belenézhet a paksi atomerőmű bővítését megalapozó megállapodásokba az LMP társelnöke.

Széll Bernadett a Miniszterelnökségen tekinthette meg a dokumentumokat. Előtte a Hír TV-nek azt nyilatkozta: évek óta küzd azért, hogy hozzáférhessen a szerződésekhez, de a tárca nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozva eddig mindig elutasította.

„Az előző tapasztalatok alapján várhatóan nagyon kevés információ lesz, amit ki tudok hozni. Ennek egy része nyilván érthető, mert mégis arról van szó, hogy tervezik megépíteni ezt az erőművet, de nyilván sok olyan információ lesz, amely, azt gondolom, kihozható lenne, csak éppen nem akarják. Ez egy kényelmes megoldás a politikusoknak, mert akkor nem lehet kérdéseket feltenni, hogyha az emberek nem tudnak semmit. Mire meg föl lehet tenni már a kérdéseket, addigra már lehet, hogy nem lesznek politikusok” – fogalmazott az LMP társelnöke.

Nemcsak az ellenzéki politikus, hanem az egyik szakmai szervezet, az Energiaklub is szerette volna megismerni az előzetes számításokat arról, hogy a beruházás megtérül-e vagy sem. Az Energiaklub adatigénylési pert indított, amelyben a bíróság 2014-ben kimondta, hogy a kért tanulmányok akkor még nem léteztek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!