2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Célpont: vallási köntösbe bújtatott pénzmosoda?

2015. február 8., vasárnap 12:02, frissítve: hétfő 06:52

Újabb hangfelvételekkel bizonyította a Hír TV Célpont című műsora a Magyar Iszlám Közösség vezetőjének gyanús ügyeit. Bolek Zoltán 10 százalékot kért vissza az egyházi támogatásokból, vidéken pedig cigányokat térített át az iszlám hitre, mert fejpénzt kapott utánuk.

Sajtótájékoztatón támadta a Hír TV Célpont című műsorát Bolek Zoltán, a Magyar Iszlám Közösség vezetője, miután három hete bemutattuk, milyen gazdasági visszaélések gyanúja merült fel az egyházánál és a szeretetszolgálatánál. Azt is tagadta Bolek, hogy tárgyalt a korábbi szociális szolgáltatóval az egyháznak hitéleti támogatás címszóval visszaosztott pénzekről.

„Ez egy manipulált felvétel, hiszen én nem azt mondtam, hogy 10 százalékot kérek vissza az egyházi normatívából, hanem 10 százalékot az ő gazdasági és egyéb vállalkozásaiból. Amit ő ígért, annak a teljesítését kértem számon. Semmiféle normatíva nem hangzott el, meg kellene nézni ezt az ominózus telefonbeszélgetést” – mondta Bolek Zoltán, a Magyar Iszlám Közösség elnöke.

A Célpont a sajtótájékoztató után újabb hangfelvételt mutatott be, amely cáfolja Bolek magyarázkodását:

– Soha nem beszéltünk meg 10 százalékot, és 10 százalékot kérsz.
– Hogyne beszéltük volna meg…
– Nem beszéltük meg.
– De hát hogyne beszéltük volna meg?
– És most eltelt egy év, és abban a helyzetben vagyok, hogy ha nem fizetem a 10 százalékot, akkor mehetek. Ugye?
– Hát de ezt beszéltük meg.

A Célpont azóta azt is kiderítette, hogy Bolek Zoltán jegyzőként is jól keresett. Pándon például az ő idejében nagyon sok cigány tért át a muszlim hitre, az új belépők után ugyanis fejpénz járt. De Zala megyéből is csordogált közpénz Bolek zsebébe, itt egy nonprofit kft.-n keresztül.

– Az volt itt a cég lényege, legalábbis nekünk ezt mondták, hogy ő megpróbál befektetőket idehozni a térségbe, és cserébe a pénzét összeadták a települések.
– És érkezett befektető?
– Természetesen nem – nyilatkozta Gyerkó Gábor, Egervár polgármestere.

A Magyar Iszlám Közösség egyik alapítója szerint Bolek Zoltán pénzmosodát működtet.

– Ez nagyobb csapás számunkra, ami most folyik, mint a Charlie Hebdo-ügy, országon belül. Mert az emberek azt fogják mondani, hogy tessék, ez is egy vallási köntösbe bújtatott pénzmosoda.
– Egy muszlim országban mi lenne egy ilyen közösség vezetőjének a sorsa?
– Halál. Nyilvános kivégzés! – mondta M. Soós Tamás – Oszmán Milehi –, a Magyar Iszlám Közösség alapítója.

A Célpont egy fotót is bemutatott, amin Bolek Zoltán a terrorgyanúba keveredett Fatih el-Hasszeinnel pózol. Bolek azt állította, csak egyszer találkozott a férfival 2005-ben, pedig készült róluk fénykép 2010-ben is. A szoros szudáni kapcsolatról egy 2009-es levelezés is előkerült, amelyben Bolek azt írja: fel kell venni a kapcsolatot a terrorgyanúba keveredett Fatih el-Hasszeinnel.

Tekintse meg a Célpont teljes műsorát:

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!