2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Cáfolják a háromlábú kórházi ágyat

2016. július 29., péntek 09:01, frissítve: péntek 15:12

Még sincs háromlábú ágy a tatabányai Szent Borbála Kórházban. Egy fotó keringett sokáig az interneten egy sámlival kitámasztott ágyról, amelyet a 3-as belgyógyászaton készített valaki. A baloldal szerint egy manipulatív fénykép még nem jelenti azt, hogy minden rendben van az egészségügyben.

Hetekig keringett az interneten egy fotó, amelyen az látszik, hogy egy kórházi ágyat egy sámlival támasztanak ki, mert hiányzik a negyedik lába. A felvétel nagy felháborodást váltott ki, sokan a kormánynak estek az egészségügy állapotáért, de volt, aki egyenesen Orbán Viktor miniszterelnöknek üzent. A tatabányai kórház hármas belgyógyászatán használják ezt a „sámlis” ágyat, és mind a négy lába megvan. A szóvivő szerint speciális ágyról van szó, ezért tűnhetett úgy a fotón, hogy selejtes. „A kép készítője a képet felülnézetből készítette, ezért nem látható, hogy az ágy lábai épek, az egyiket pont az ágy alá tolt ülőke takarja. Nálunk bevett szokás, hogy az ülőkét az ágy alá toljuk, így nem zavarja a biztonságos betegellátást és a közlekedést. Az ágy tartószerkezete az ágy alatt található, amelynek része az ágyat mozgató négy kerék és a hidraulikus kar, ezek biztosítják az ágy stabilitását” – fogalmazott Balogh Márta.

A szocialisták arra emlékeztetnek, hogy a tatabányai kórházat alig másfél éve újították fel, ezért kétszeresen felháborító lenne a láb nélküli ágy. „Ha én a Fidesz szóvivője lennék, akkor a képet azzal kommentálnám, hogy míg a szocialista kormányok alatt mindössze négy lába volt egy kórházi ágynak, most már hét van. Az egészségügyi reformok a Fidesz alatt működnek” – mondta Burány Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő.

A Jobbik szerint ha a tatabányai kórházban nincs is gond, attól még rendszerszintű a probléma az egészségügyben. „Sokszor van műtő, van orvos, de mégse lehet műteni, hiszen bizonyos megkötések, bizonyos számok, bizonyos kvóták vannak ebben is. Tehát azt kell mondjam, hogy ha már a kormányt idézném, akkor a kvóták ellen itt is fel kéne lépni, és a nyugati trendek szerinti gyógyításra, akár az egynapos sebészeteknek a meghonosítására kellene az energiát fordítani. Jelen pillanatban nem ezt látjuk, és ami a nagyobb baj, hogy a kormány nem is partner az egészségügy irányában” – fogalmazott Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Legutóbb a HPV-t kezelő készítményt keresték hiába a betegek a gyógyszertárakban. A méhnyakrákra felírt pirulát annak ellenére nem lehetett hónapokig kapni, hogy a szaktárcánál elképzelhetetlennek tartották.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!